<p>Diewertje en Mark dubbelen tijdens het openingstoernooi.</p>

Diewertje en Mark dubbelen tijdens het openingstoernooi.

(Foto: Sandra Zeilstra)

Goudse tennisclubs zien brood in verdere samenwerking

  •   keer gelezen   Sport

GOUDA • De Goudse tennisverenigingen gaan meer samenwerken. Dat hebben de besturen van Tiod, BeQuick en Ad Astra onlangs bekend gemaakt. De clubs denken van een betere samenwerking allemaal sterker te worden.

Afgelopen zaterdag werd het nieuwe seizoen geopend bij Ad Astra. Dat ging tegelijk met de viering van het 40-jarig jubileum van de club. Niet-leden konden langskomen om kennis te maken met de tennissport in het algemeen en Ad Astra in het bijzonder.

Ook werd voor de gelegenheid een openingstoernooi gespeeld voor de leden van de club. Aansluitend mochten ze de krachten meten op een heel ander vlak: de pubquiz. Altijd goed voor wat sportieve ophef, maar ook altijd met een grote knipoog.

Tennishal

Het aantal tennissers in Nederland neemt de laatste jaren af. Dat is ook zo in Gouda. Gelukkig is daar het afgelopen jaar verandering in gekomen; er is een zekere groei te bespeuren. Om tennis meer onder de aandacht van de Goudse gemeenschap te brengen, hebben de drie verenigingen Tiod, BeQuick en Ad Astra besloten om op een aantal gebieden meer te gaan samenwerken.

Er is een gezamenlijke website online gezet, met interessante informatie over tennis in Gouda. Voorbeelden van samenwerking zijn er genoeg. Zo worden door de drie verenigingen bij toerbeurt de Goudse Jeugd Kampioenschappen georganiseerd.

Na deze kampioenschappen kan de jeugd op elkaars parken blijven tennissen. ook is er een samenwerking door het runnen van een mooie tennishal met vier banen door vrijwilligers van Ad Astra en Tiod. Ook Be Quick runt een hal met twee banen waar leden van de verenigingen een baan kunnen huren. Dat geldt ook voor de padelbanen die onlangs  zijn aangelegd bij Ad Astra.

Snelle groeier

Padel is de snelst groeiende sport van Nederland. Het is van oorsprong een Mexicaanse sport en is een mix van tennis en squash. In rap tempo verschijnen er in Nederland padelbanen, ook in het Groene Hart zoals bij HLTC Bergvliet in Haastrecht, De Sluipers in Reeuwijk, bij TV Cromwijck in Woerden en dus nu ook in Gouda.

Wie volledig lid is bij Ad Astra of Be Quick, kan bij de andere vereniging voor slechts 52 euro ook lid worden. Zo kan iedereen bij beide verenigingen aan activiteiten deelnemen. Bijvoorbeeld aan de gezamenlijke laddercompetities. Vooral voor de betere spelers levert dit een grotere groep van meer gelijkwaardige tegenstanders op.

Meer weten? Kijk dan snel op de website.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten