Foto:

Schaak-Off bij Messemaker-1847

  •   keer gelezen   Sport

GOUDA • In deze Coronatijd zijn veel mensen online of thuis gaan schaken, ook gestimuleerd door de serie ‘The Queens Gambit’. Fysiek schaken op een club en het ontmoeten van schaakvrienden(innen) zat er helaas een tijdje niet in. Maar daar komt verandering in, want na de zomer zijn de schaakclubs weer geopend.


Om dit te vieren organiseert de Koninklijke Nederlandse Schaakbond, samen met de schaakclubs een landelijk schaaktoernooi: de Schaak-Off.
De Schaak-Off is voor alle nieuwe online (huis)schakers die in de coronatijd online zijn gaan schaken en graag eens fysiek willen schaken op een vereniging.
Ook clubleden kunnen aan de Schaak-Off meedoen.

Op maandagavond 13 september kunnen online schakers en huis-schakers meedoen aan de Goudse voorronde van dit toernooi. Deze voorronde vindt plaats bij schaakclub Messemaker-1847 en start om 20:00 uur.
De speellocatie is het Denksportcentrum De Hoog, Nieuwe Gouwe O.Z 11B te Gouda (achter Sanidrõme). Deelname is gratis.
Vooraf aanmelden is noodzakelijk op https://schaakoff.nl/ . Of rechtstreeks aan secretaris@messemaker-1847.nl .

Deelnemers spelen een vierkamp rapidschaak tegen spelers van vergelijkbaar niveau. Alle vierkampwinnaars gaan door naar de regionale wedstrijden die in oktober worden gehouden. Vanzelfsprekend gelden de landelijke Coronaregels. 

Afgelopen zaterdag vond het Open Jeugdkampioenschap van Gouda plaats. Deze gelegenheid werd door de Nederlandse (en deels ook buitenlandse) schaakjeugd aangegrepen om van heinde en verre naar Gouda te komen om aan dit toernooi deel te nemen. Voor velen was dit het eerste fysieke schaaktoernooi sinds anderhalf jaar tijd.
In de ruime speelzaal van CSG De Goudse Waarden kon dit toernooi met 70 deelnemers probleemloos “corona-proof” plaatsvinden.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten