• Twee jaar na het eeuwfeest heeft ONA een nieuw hoofdveld en is de voetbalclub uitgeroepen tot Club van het Jaar..
• Twee jaar na het eeuwfeest heeft ONA een nieuw hoofdveld en is de voetbalclub uitgeroepen tot Club van het Jaar.. Foto: Marianka Peters

ONA wint titel Club van het Jaar

Sport 609 keer gelezen

GOUDA • ONA is verkozen tot Club van het Jaar. Twee jaar na het eeuwfeest, corona en een nieuw hoofdveld is deze titel de kers op de taart van de voetvalclub in Korte Akkeren.

Als je heel stil bent, kun je het gras op het hoofdveld van ONA horen groeien. De speciale ‘kratjes’ onder het veld zorgen voor een natuurlijke drainage. Dit is een beproefde methode zoals eerder uitgevoerd in de Emmastraat. De hartekreet van ONA-voorzitter Rinie Perdijk heeft zijn werk gedaan, toen hij tijdens de overhandiging van het jubileumboek aan wethouder Michiel Bunnik zei: “Er moet echt wat met het hoofdveld gaan gebeuren. Na een regenbui krijgen jonge eendjes zwemles op het hoofdveld.”

In het jubileumjaar ging het niet meer lukken en tijdens de coronapandemie stond ook al het werk stil. Maar dit jaar is het hoofdveld goed onder handen genomen. Het veld is ook iets vergroot, waardoor het aansluit bij de richtlijnen van de KNVB.  En dan nu de titel Club van het Jaar is wel een heel mooi toetje.          

Corona
De coronapandemie was geen gemakkelijke periode voor clubs en verenigingen. Want hoe hou je de leden betrokken bij je club, terwijl er nauwelijks gesport mocht worden. Ook trainen mocht lange tijd niet. En dat was voor ONA extra wrang, gezien de maatschappelijke functie van de club. “ We halen de jeugd van straat en geven ze een veilige plek om te kunnen sporten. Daarom was deze periode voor ons extra lastig,” vertelde Piet Streng onlangs in de media.

‘Bij voetbalvereniging ONA loopt  een legertje van zo’n zestig vrijwilligers rond. Van schoonmaakploegen tot jeugdtrainers, iedereen draagt hier zijn steentje bij. “In de periode dat er bijna niets mocht, hebben we naar mogelijkheden gezocht om toch met elkaar in verbinding te blijven. Zo is er meerdere keren een digitale bingo geweest. Dat werd erg goed ontvangen. Ook verstuurden we nieuwsbrieven, zodat iedereen op de hoogte bleef van de laatste ontwikkelingen.”

De voetbalclub deed mee aan de verkiezing Club van het Jaar. Via social media werd iedereen opgeroepen om op zijn of haar club te stemmen, waarna ONA als winnaar uit de bus kwam voor Gouda. De club wint een online embleem welke zij een jaar lang in hun communicatie mogen inzetten. 

Er zijn ruim 50.000 verenigingen en stichtingen in Nederland. Samen vormen ze het grootste netwerk van ons land. Het zijn plekken waar mensen samen sporten, muziek maken, acteren, dansen of kunst maken. En waar talent wordt opgeleid. Om het belang van verenigingen te vieren, heeft Rabobank samen met NOC*NSF, AD.nl, LKCA en Kunstbende de Verkiezing Club van het Jaar opgezet. Rabo ClubSupport biedt sport- en cultuurverenigingen kennis, een netwerk en financiële ondersteuning. Om ze sterker te maken, voor nu en in de toekomst.

Marianka Peters

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden