Een van de onderdelen tijdens het NK was torpedozwemmen, waarmee een 'drenkeling' moest worden opgehaald. Foto: Marianka Peters
Een van de onderdelen tijdens het NK was torpedozwemmen, waarmee een 'drenkeling' moest worden opgehaald. Foto: Marianka Peters

Lifesaving Team Gouda in de prijzen tijdens NK

  Sport

Gouda - Reddingsbrigade Nederland organiseert elk jaar het Nederlands Kampioenschap ILSE Pool voor Aspiranten. De Goudse Reddingsbrigade was afgelopen zondag voor de vierde keer de organiserende brigade in het Groenhovenbad te Gouda.

De deelnemende brigades kwamen dit jaar uit Amersfoort, Delft, Dordrecht, Echt, Gouda, Hardinxveld-Giessendam, Heythuysen, Nederweert, Rosmalen, Vlissingen, Waddinxveen, Weert en Zevenaar. In alle vroegte vertrokken 125 jongens en meisjes met hun trainers naar Gouda. Onder luid applaus van de meegereisde supporters werden de ploegen officieel voorgesteld en nadat het volkslied gespeeld was ging de wedstrijd van start. In drie leeftijdscategorieën werden verschillende onderdelen gezwommen. Zo werd er onder hindernissen door gezwommen, ringen opgedoken, vrije slag met zwemvliezen en het spectaculaire pop vervoeren mag zeker niet vergeten worden.

Lifesaving Team Gouda (het wedstrijdteam van de Goudse Reddingsbrigade) heeft deze zondag zeer goede resultaten behaald. In de categorie meisjes-D (9-11 jaar) won Manouk Wagenaar een zilveren medaille. Bij de jongens D mocht Eric Schep 1 zilveren en 2 bronzen medailles in ontvangst nemen en Max Cornelissen zwom maar liefst 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille bij elkaar. In de categorie jongens-C won Rob van Grieken een zeer verdiende zilveren medaille. Bij de meisjes-C (12-14 jaar) won Maaike Wagenaar een zilveren plak, Femke Westeneng nam 3 keer brons mee naar huis. De meeste medailles mocht Renske Dalhuisen in ontvangst nemen, zij kreeg 4 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen medaille omgehangen. Ook de andere zwemmers uit Gouda hebben zeer goede tijden neergezet. Kortom, het was een geslaagd NK voor het Goudse team.

Het Nederlands Kampioenschap is de belangrijkste wedstrijd van het jaar. Natuurlijk om een persoonlijk record te zwemmen of een mooie medaille te winnen, maar ook omdat de snelste zwemmers worden geselecteerd om bij het Nederlands Team Talentontwikkeling te komen zwemmen, die maandelijks samen trainen in Eindhoven. Het Goudse wedstrijdteam is al een aantal jaar goed vertegenwoordigd binnen het Nederlands Team.

Goudse Post
Meer berichten