Afbeelding

Zilver en brons op EK Ju Jitsu

Algemeen 137 keer gelezen

Gouda - Afgelopen weekend waren vier Ju Jitsuka’s van Den Edel Gouda NL actief op het Europees kampioenschap in Banja Luka (Bosnië Herzegovina).

Chabeli Arenberg-Peters (22), vorig jaar goed voor EK brons, verloor al in de eerste ronde bij de dames -55kg van de sterke Poyard (FRA) en werd daardoor direct verwezen naar de herkansingsronde. Hier herpakte de Haagse sporter van Den Edel Gouda NL zich goed en won achtereenvolgens met overmacht van haar Italiaanse en een Oostenrijkse tegenstander. In de strijd om plaatsing  voor de bronzen finale tegen de nummer drie van de wereld Doucet uit Frankrijk, kwam Chabeli (zelf als 4e geplaatst)  helaas te kort, waardoor ze genoegen moest nemen met een 7e plaats. Donny Donker (22) won bij de heren -85kg, waar hij vorig jaar 5e van Europa werd, zijn eerste partij overtuigend van de Oostenrijker Haider. 

In de daaropvolgende ronde, tegen de Fransman Fromentau, raakte de Rotterdammer geblesseerd, waardoor hij helaas niet verder kon.  Boy Vogelzang (21), was bij de heren -69kg als tweede geplaatst voor dit EK. De Gouwenaar liet zijn Italiaanse tegenstander in de eerste ronde geen kans en besliste de wedstrijd voortijdig met  Full Ippon. In de kwartfinale had ook de Duitser Salmanow geen kans, waardoor Vogelzang het in de halve finale op mocht nemen tegen Toplak (SLO). Na een spannende strijd trok de Sloveen aan het langste eind (11-09). In de strijd om het brons was Vogelzang heer en meester tegen Bytyci (ITA) waardoor hij, net als vorig jaar, het brons kreeg omgehangen.

Aafke van Leeuwen (24), als eerste geplaatst en titelverdedigster, zette in de halve finale de Française Ferreira vakkundig opzij, waardoor ze zich voor het tweede jaar op rij knap plaatste voor de Europese finale. Lalande uit Frankrijk was hierin haar tegenstander. In het eerste deel van deze eindstrijd kwam de Goudse op behoorlijke achterstand te staan (6-1). Ze vocht zich al snel sterk terug in de wedstrijd naar een stand van 7-7. In de laatste minuut kwam de routinier alsnog in de problemen. Door een kleine onoplettendheid werd een goed ingezette worp van de Française haar fataal. De Française kon direct volgen met een houdgreep, waardoor Aafke genoegen moest nemen met zilver.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden