VollinGo pakt volle winst

  Sport

Gouda - Zowel de thuisploeg als de bezoekers uit Groot Ammers hadden nog maar 1 overwinning in hun eerste jaar 1e divisie mogen bijschrijven en dus gold het duel als een belangrijke uit de onderste regionen.

Ook vorig jaar kwamen beide elkaar tegen in de competitie en toen werden de punten en overwinningen onderling eerlijk verdeeld. VollinGo kende met Manouk Achterberg en Laura Habets twee nog niet eerder gestarte spelers en werden met de bekende basis Puk Stubbe, Julie Kroon, Cat Stubbe en Nienke Snelting aangevuld. De thuisploeg kwam enerverend uit de startblokken en pakte direct een vier punten voorsprong. Coach Reitsma greep al bij 8-3 in en deed dit nogmaals bij 13-6. Vooral aanvallend was VollinGo beter en had WIK geen antwoord op de aanvalsvariatie uit Gouda. Ook de wissels konden het tij niet keren en zo werd de eerste set een makkelijke prooi voor de dames uit Gouda (25-20). Ook de tweede set was VollinGo beter. Maar vanaf 11-7 kwam WIK in haar spel en legde het vuur aan de schenen van VollinGo. Zij stoomde met goed volleybal door naar 13-16 en maakte zich op voor een mooie strijd. VollinGo leek wat flegmatiek maar er werd nog hard gewerkt wat leidde tot een goede reeks punten (20-20). De Goudse ploeg kwam eindelijk weer op stoom en pakte een twee punten voorsprong die ze vasthield tot het einde van de set (25-23).

VollinGo zette in set drie toch twee nieuwe spelers binnen de lijnen en vond in Lizanne Vianen en Sanne Krutzen een nieuwe midden en passer loper. De laatste was wat ongelukkig in de pass en mocht de set niet afmaken waarbij aangetekend dat pas bij 18-18 WIK voor het eerst naast VollinGo stond. Toch kon WIK niet overtuigen en met diverse eigen fouten en goed aanvallend werk van Puk en Cat Stubbe werd een overwinning vastgelegd (25-20). Spelend voor het laatste punt is vaak lastig voor de winnaar en zo leek het ook te zijn in dit toetje. Bij een 5-8 achterstand werd er gewisseld en knokte VollinGo zich naar 9-9. Tot de 13 ging het gelijk op maar toen maakte service en aanval van de thuisploeg het verschil pijnlijk duidelijk. De negen services van Vianen waren moeilijk en het verdedigende werk van VollinGo optimaal. Het was zelfs een eigen fout van VollinGo die WIK nog een kans gaf op een punt. Het laatste punt werd hard binnen geslagen en gevierd en hield de volle buit van vijf punten in Gouda. “Ik vond ons wat voorzichtig beginnen en vooral te weinig werken voor elkaar. Dat hebben we zeker verbeterd in de loop van de wedstrijd en WIK leek daar nu geen antwoord op te hebben. Met dat verloop, het samenwerken en de vijf punten ben ik natuurlijk erg blij” aldus de winnende coach John Stubbe. Met lovende woorden en een pak stroopwafels werden de scheidsrechters en tegenstanders bedankt en vierde VollinGo zijn overwinning verder in de kantine van Sporthal de Zebra.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden