Sport

Zilver en brons voor skaters SC Gouda

  Sport

Gouda - Precies één week na het NK op de baan en weg in Heerenveen/Wolvega stond in Arnhem het NK Inlineskaten Marathon op het programma. 


SC Gouda was met zes inline-skaters vertegenwoordigd. Medaillesucces was er voor de zestienjarige Goudse Lianne van Loon (zilver bij de Junioren B) en de vijfentwintigjarige Groninger Sjoerd Den Hertog (Heren A). De overige inliners van SC Gouda(Sebastiaan Rutjes, Bram Vandam, Tom Den Heijer en Sjors van der Meer) bleven op het zware parcours in Arhhem buiten het bereik van de ereplaatsen.

Zowel voor Van Loon als voor Den Hertog was het een bijzondere NK-medaille: Van Loon is rappe sprintster en won vorig weekend drie medailles op de korte afstanden bij het NK op de Baan en Weg. Voor Den Hertog is het inline-skaten geen prioriteit in de zomer, hij reed vandaag in dienst van zijn ploeggenoten en kon door het niet geplande koersverloop (zijn ploeg domineerde de koers maar kon niet de marathontitel bemachtigen, een ploegmaat behaalde wel nog zilver) naar het podium rijden.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden