Sport

Medailleregen bij NK inline-skaten

  Sport

Gouda - In het Pinksterweekend werd in Friesland het Nederlands Kampioenschap Inline-skaten gereden. De nationale skeelerelite had zich verzameld in Heerenveen (piste) en Wolvega (wegparcours) waar de strijd om de medailles op de diverse afstanden werd beslecht.

Zeven inline-skaters van SC Gouda hadden zich gekwalificeerd voor een of meerdere afstanden op dit kampioenschap. De medaille-oogst bedroeg ook zeven, verdeeld over drie inline-skaters: de Gouwenaars Lianne van Loon en Tom den Heijer waren elk goed voor drie ereplaatsen (beiden een maal brons en twee maal zilver) en de Bodegraafse Sanne Teekens behaalde eenmaal brons. De overige clubleden (Ofke Teekens, Bram van Dam, Sjors van der Meer en Kirsten Velzeboer) behaalden verdienstelijke klasseringen in hun categorie maar bleven buiten het bereik van de podiumplaatsen.

De zestienjarige Juniore-B Van Loon behaalde haar drie medailles op de korte afstanden: op de piste in Heerenveen brons op de 300 meter en zilver op de 500 meter en de zogenaamde One Lap (één volle ronde van 380 meter in Wolvega). De zeventienjarige Den Heijer kan beter uit de voeten op de langere afstanden: als eerstejaars Junior-A behaalde hij brons op de Afvalkoers en zilver op de Puntenkoers en Punten/Afvalkoers, allemaal afstanden van 10 km of langer. De vijftienjarige Bodegraafse Teekens houdt ook meer van het duurwerk dan het explosieve spintwerk: zij behaalde brons op de 5 km Afvalkoers in de categorie Kadetten.

Het totaal aantal behaalde medailles voor de SC Gouda-inliners kwam hiermee op zeven: drie keer brons en vier keer zilver. Een gouden medaille zat er net niet in ook al was Van Loon op de One Lap dicht in de buurt: met miniem verschil werd ze op de streep geklopt door haar rivale.

Of de SC Gouda-inliners met deze prestaties kwalificatie voor het Europees Kampioenschap in het Portugese Lagos hebben afgedwongen wordt later deze maand door de KNSB bekend gemaakt.

Goudse Post
Meer berichten