Sport

Succesvol EK lifesaving masters voor Goudse Reddingsbrigade

  Sport

Gouda - Van 25 t/m 28 mei werd het Europees kampioenschap lifesaving voor masters (30+) georganiseerd in Alicante In het 50 meter buitenbad van het Monte Tossal-José Antonio Chicoy zwemstadion 6 zwemmers van de Goudse Reddingsbrigade hebben deel genomen aan dit toernooi, waarbij de eerste 2 dagen in het zwembad zijn en vervolgens 2 dagen op het strand en in de zee. Tijdens het toernooi zijn teamleden, Bastiaan de Knoop, Wim van Grieken, Martijn Kuhn, Michiel Dona en Hans te Hennepe meerdere malen Europees Kampioen geworden.

Op donderdag 25 mei stond de 200m hindernis, de 4x50m hindernis, de 12,5m line throw en de 100m lifesaver op het programma. De masters Hans, Wim, Michiel en Bastiaan wonnen GOUD en Europees Kampioen op het onderdeel 4x50m hindernis. Ook op de linethrow was er succes voor de Goudse Reddingsbrigade: Hans en Wim werden Europees kampioen op het onderdeel line throw in hun leeftijds groep, wat tegelijkertijd een nieuw NL record is.

Vrijdag 26 mei

De tweede zwembad dag met 100m pop met zwemvliezen, 4x50 torpedo estafette, 50m pop en 4x25m pop vervoeren. Op het onderdeel 4x50m torpedo estafette behaalde Wim, Martijn, Bastiaan en Michiel een ZILVEREN medaille net achter de ploeg van de brigade van Weert. Ook op het andere estafette onderdeel 4x25m pop vervoeren was er een GOUDEN medaille voor Bastiaan, Michiel, Martijn en Wim. Tenslotte was er een BRONZEN medaille voor Ellis op het onderdeel 50m popduiken.

Zaterdag 27 mei

De eerste ocean dag met op het programma: board race, sprint, sprint relay, surf race, beach flags en beach run. Op het onderdeel board race was er in de groep 30-39 een BRONZEN medaille voor Bastiaan. Ook was Bastiaan succes vol op het onderdeel surfrace (zwemmen) in zee: GOUD!

Zondag 28 mei

Laatste dag van het EK met ski race, board rescue, ocean man en ocean man relay. Bastiaan de Knoop en Michiel Dona winnen GOUD op de rescueboardrace. Hierna wordt ivm de weersomstandigheden het EK afgelast omdat het niet verantwoord is om op zee de wedstrijd door te laten gaan. De deelnemers van de GRB gaan met een trots gevoel naar Nederland met 6 gouden, 1 zilveren en 1 bronzen plak

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden