Sport

Goud en brons voor Fighting Ju Jitsuka's

  Sport

Gouda - Tijdens de Grand Slam Ju Jitsu Paris Open 2017, afgelopen weekend in Parijs, hebben de Ju jitsuka's van Den Edel Gouda NL zeer goed gepresteerd.

Aafke van Leeuwen (24) pakte de titel bij de dames in de klasse -70kg. De halve finale tegen de Française Habricot verliep nog stroef (14-13). In de finale gaf de Goudse een demonstratie van superieur spel, waarmee ze liet zien waarom juist zij de nr 1 op de wereldranglijst is. Ze maakte korte metten (15-02) met nr 2 van het afgelopen EK Attenberger uit Duitsland.

Chabeli Arenberg- Peeters (22) won de bronzen finale op overtuigende wijze bij de dames -55kg van de Française Poyard. De nummer 3 van het afgelopen WK, woonachtig in Den Haag en recent overgestapt van Yotosama Zoetermeer naar Den Edel Gouda NL, pakte hiermee haar eerste Grand Slam medaille.

Donny Donker (22) werd 5e bij de heren -85kg. De Rotterdammer maakte het de Rus Borok (meervoudig wereldkampioen -77kg) in de halve finale nog erg lastig. In de bronzen finale tegen de Fransman Fromentau kon Donker de overwegend Franse arbitrage niet genoeg overtuigen en greep net naast de prijzen (5e).

Boy Vogelzang (21), uitkomend in de klasse -77kg, strandde in de laatste strijd om plaatsing voor de bronzenfinale op Nikitin uit Rusland. De Gouwenaar, nummer 3 op de wereldranglijst ik de klasse -69kg, moest genoegen nemen met een 7e plaats op dit sterk bezette Grand Slam.

De resultaten van deze Grand Slam zijn een goede opsteker voor de vier genoemde topsporters en hun trainer/ coach Allard Schulenklopper, in hun voorbereiding op het Europees kampioenschap in Bosnië (Banja Luka) over vier weken en de World Games (Vogelzang en Van Leeuwen) eind juli in het Poolse Wracklaw.

Goudse Post
Meer berichten