Sport

VollinGo Dames 1 kampioen in de 2e divisie!

  Sport

Gouda - Wat een mooie dag was 8 april voor VollinGo. Eerst werden begin van de middag VollinGo meisjes C1 al kampioen. En deze meisjes zaten grotendeels om 19.00 uur weer op de tribune om hun grote voorbeelden, de dames van het vrouwelijke vlaggenschip, aan te zien treden tijdens de wedstrijd die ook voor hun het kampioenschap zou kunnen brengen. Er was wat discussie op de tribune over hoeveel sets er nodig waren voor het kampioenschap doordat concurrent VC Wik een puntje had laten liggen. Voor de zekerheid werd het er maar op gehouden dat er drie sets winst nodig waren voor het kampioenschap.

Gespeeld werd tegen Spaarnestad D2, op dat moment de nummer 7 in de poule. Ondanks de spanning die de meiden ongetwijfeld toch wel voelden, werd met een behoorlijke rust, ontspanning en degelijk spel de eerste set gewonnen met 25-20. Ook de tweede werd op een vergelijkbare wijze binnengehaald met 25-18. Dan die derde benodigde set nog. Inmiddels was op de tribune ook Frans Muijzers namens de Nevobo aanwezig met de kampioenstrofee onder de arm. Maar eerst nog die derde set… Dat ging toch redelijk voorspoedig. Nadyne van Nieuwkoop mocht erin komen om te spelverdelen zodat Puk Stubbe ook even een paar ballen erin kon timmeren. Het lukte Spaarnestad niet om nog een route te vinden om VollinGo ervan te weerhouden de derde set ook op hun naam te zetten. Op 22-12 werden er nog even een paar punten aan de kant van Spaarnestad gescoord, maar daarna vonden de meiden van VollinGo het wel mooi geweest. 25-15 was de eindstand van deze set en kon er alvast heel even een klein feestje gevierd worden.

De vierde set, hoewel nog slechts een formaliteit, werd ook nog winnend afgesloten met 25-21, waardoor de kampioen in de 2e divisie met een strakke 4-0 de champagne kon laten knallen. En dat deden ze. De flessen werden op het veld na flink schudden ontkurkt en de bubbels vlogen door de zaal.. en in de halzen… en in de haren… Een grote puinhoop, maar ach, bij zo’n gelegenheid. Dames 1 kon vervolgens direct de VollinGo Karaoke Night aftrappen met ‘We are the champions’.

Op 15 april is het weliswaar paaszaterdag, maar er zal dan toch een klein spektakel in sporthal de Zebra plaatsvinden. Twee VollinGo kampioensteams zullen dan een wedstrijd spelen. Om 16.30 uur speelt heren 6, kampioen geworden in de 2e klasse, tegen Kratos. Zij zullen, als ware kampioenen worden begeleid door een Presentator en DJ Om 19.00 uur is het slotstuk de wedstrijd van de kersverse kampioenen, Dames 1 tegen PDK Huizen. U bent allen van harte welkom in de Zebra!

Goudse Post
Meer berichten