Jan van Nassauschool naar landelijke finale

  Sport

Gouda - Het welpenteam (groepen 5 en 6) van de Graaf Jan van Nassauschool uit Gouda heeft een geweldige prestatie geleverd door de landelijk finale schooldammen te behalen. 

Na goede klasseringen in het Gouds schooldamtoernooi en in het provinciaal kampioenschap hadden de jonge dammers een plaats in de halve finale om het Nederlands kampioenschap schooldammen afgedwongen. Deze halve finale werd op 8 april in Gouda gespeeld. Het team startte voortvarend met een score van 6 uit 4. Dan de enige verliespartij (nipt met 3-5) tegen de latere winnaar, de Eben Haezerschool uit Boskoop. Daarna een goed herstel en er werd geknokt om de sterkste stellingen. Er werd goed nagedacht en daardoor was het menigmaal muisstil in het Denksportcentrum. Tot aan de laatste ronde waren er 4 scholen in de race voor de 3 bovenste plaatsen, die recht gaven op plaatsing voor de landelijke finale. Met een mooie score van 14 punten uit 9 werd de 3e plaats in de wacht gesleept. De dammers van de Graaf Jan van Nassauschool scoorden totaal 52 bordpunten, een fantastische score van 72 %.

Deze 3 damteams kunnen zich opmaken voor de finale. Deze eindstrijd wordt gespeeld op 20 mei in Laren (Gelderland)

  1. Eben Haezerschool Boskoop                  16 pnt            54 bordpunten
  2. St Michaelschool Hazerswoude              15 pnt            50 bordpunten
  3. Graaf J van Nassauschool Gouda          14 pnt            52 bordpunten

De pupillen van de Graaf Jan van Nassauschool vielen net buiten de prijzen. De twee teams – viertallen – speelden hun halve finale in IJsselstein. Ook hier was aanvankelijk veel strijd en spanning. Immers 4 a 5 scholen mengden zich in de strijd om de 3 hoogste plaatsen. Het 1e team werd 4e in de eindstand en mist daardoor de landelijke finale schooldammen. Een goede klassering was er ook voor het 2e team van de Graaf van Nassauschool door de 8e plaats in de eindstand te bewerkstelligen. Sterke winnaar in IJsselstein was de Oranje Nassauschool uit Stolwijk

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden