Sport

VollinGo knokt zich naar zege

  Sport

Gouda - Dat het voor de VollinGo dames in Leiderdorp een lastige middag zou worden was, met de voorgeschiedenis van een 1-3 thuisnederlaag tegen Leython, al een feit. Toch was het een serviceserie van Puk Stubbe die enig verschil wist te brengen in de aanvangsfase (6-10). Maar het zou de dag van de lange puntenseries gaan worden en drie punten op rij voor beide teams werd bijna een gewoongoed.

Vanaf 17-17 wilde Leython niet meer loslaten en bleef voorop lopen in de score. Vooral de snelle ballen aan de buitenzijde waren een plaag voor de dames uit Gouda. Blokkerend en verdedigend had men zich wel aangepast aan het midden maar op dit geweld lag er nu geen antwoord. Het werd een spannend spektakel met geweldig volleybal aan beide kanten maar de vijfde kans liet de thuisploeg niet lopen en vierde de overwinning van set 1 (30-28).

VollinGo schakelde over op een ander systeem en zette spelers op ander plaatsen. Met een geweldig blok aan het net van Julie Kroon en harde klappen van Lizanne Vianen ging VollinGo hard uit de startblokken (0-6). Op 4-12 nam Leython een eerste time-out maar kreeg geen vat op de bezoekers en had vooral veel moeite met het verwerken van de service. De Goudse trein denderde door en zette met 17-25 de stand in evenwicht. Coach John Stubbe liet ook in de derde set weer een andere opstelling het veld in maar dit keer was de uitwerking van het wisselen niet succesvol. Leython liet VollinGo beteuterd achter en snelde naar 11-5. De naar de bank gewisselde Krutzen werd door coach Stubbe weer in het veld gezet maar dat zorgde niet direct voor een groot verschil. De eerste scheidsrechter hield een strakke lijn aan in zijn beoordeling van het bovenhands en met name VollinGo had hier last van. Op 14-7 pakte VollinGo al zijn tweede time-out en ook de wat vaker binnen gebrachte Pleun Ypma kon het tij niet keren. Met vier punten achter zette VollinGo met Snelting de zesde wissel terug in het veld en wist dat alle onderbrekingen nu niet meer in Goudse handen lagen. Op 21-15 had Leython een ruime voorsprong echter scoorde VollinGo met een geweldige harde klap het zestiende punt. Alsof alles van hen af leek te glijden en met alle mogelijke bravoure pakte de koploper uit de tweede divisie de draad meer dan op en denderde naar een 21-24 voorsprong. Lange puntenseries werden de rode draad in deze wedstrijd en ook nu werd het op deze manier afgesloten. Want na tien punten op rij, waarvan negen op eigen service, was VollinGo nu niet in staat om het laatste punt te maken. Gezegd mag worden dat de service met veel risico het probleem veroorzaakte en daarmee een zwaar te verwerken domper en alsnog setverlies (26-24) voor de Goudse dames. VollinGo sleutelde nu niet aan zijn opstelling en was de gehele set baas in het huis van Leython. Toch was ook nu weer een lange serviceserie een opvallende aanwezige. Leython liet de supporters van beide clubs nog even zweten want 16-24 veranderde nog in 21-24 maar toen dwongen de meiden uit Gouda een beslissende vijfde set alsnog af.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden