Goudse Reddingsbrigade haalt mooie resultaten op het NK estafette

  Sport

Gouda - In het weekend van 25 en 26 maart werd het NK estafette voor reddingsbrigades georganiseerd in Zwolle. Tijdens dit weekend werd bepaald wie de beste brigades zijn over een klassement van verschillende estafettes zoals popduiken voor ploegen, pop vervoeren, lijnredding, torpedo-estafette etc. Daarnaast werd tegelijkertijd het Nederlands Kampioenschap line-throw georganiseerd. Tijdens dit onderdeel komt er een duo aan de start. Een is de drenkeling die in het water ligt. De ander staat als redder op de kant en moet een touw naar de drenkeling gooien. Het duo dat als eerste zijn drenkeling aan de kant heeft, heeft gewonnen.

Op zaterdag stond het NK in het teken van de jeugd in de E, D en C categorie. De Goudse reddingsbrigade kwam aan de start met een aspiranten D jongens en gemengd team (9-11 jaar), een aspiranten C jongens en meisjes team (12-14 jaar). Beide aspiranten C teams werden Nederlands Kampioen estafette. Bij de line-throw stonden 4 teams op het hoogste podium. Timo en Tygo (D jongens), Hadassah en Levi (D gemengd), Albert-Jan en Victor (C jongens) werden allen Nederlands Kampioen line-throw. Ook Femke en Renske (C meisjes) werden Nederlands Kampioen line-throw met een nieuw Nederlands Record.

Op zondag was het de beurt aan de B junioren, A-senioren en masters. De Goudse reddingsbrigade had in alle 3 de categorieën een dames en een herenploeg ingeschreven. De uitslagen van de estafettes: B junioren dames werden 2de, de B junioren heren werden ook 2de, de A-heren werden ook 2e. Bij de masters werden de dames 2e en de heren 3e. Ook op het onderdeel line-throw werd nog een titel binnengehaald, Vincent en Jos werden Nederlands Kampioen bij de A heren. Met in totaal 7 podium plaatsen, waarvan twee eerste plaatsen en 5 teams Nederlands Kampioen line throw kunnen we terug kijken op een succesvol Nederlands Kampioenschap. De Goudse Reddingsbrigade behoort tot de TOP van Nederland.

Goudse Post
Meer berichten