Sport

Gerenoveerd tennispark Tiod opent met open dag

  Sport

Door Marianka Peters

Gouda - De drainage is vernieuwd, de banen zijn opgehoogd en voorzien van een nieuwe lavalaag en toplaag, de oefenkooi is verplaatst en er is een mini-tennisbaan voor kinderen. Kortom, Tennisvereniging Tiod is helemaal klaar voor het nieuwe seizoen, dat zaterdag feestelijk wordt geopend.

De renovatie heeft heel wat voeten in de aarde gehad, maar het resultaat mag er zijn. "De banen waren 22 jaar oud, dus wel aan vervanging toe," vertelt Henk Bos van de renoatiecommissie. "Tijdens een banenonderzoek door de KNLTB werd al vastgesteld dat de banen nog maar een paar jaar mee konden. In 2014 werd tijdens een algemene ledenvergadering unaniem gestemd voor de renovatie." Dankzij een zuinig financieel beleid en de hulp van veel vrijwilligers heeft de tennisvereniging de hele renovatie van zo'n slordige anderhalve ton euro zelf kunnen financieren. Alleen de aanleg van de minitennisbaan kon worden gerealiseerd dankzij sponsoring door een organisatie die sportbeoefening door de jeugd een warm hart toe draagt. Er werd een renovatiecommissie gevormd onder leiding van Elbert van der Bijl, een prachtige mix van tennis- en bouwervaring, die de renovatie vanaf begin 2015 tot aan de oplevering in maart dit jaar heeft voorbereid en begeleid. De renovatie is uitgevoerd door Top Court, het tennisbouwbedrijf van Bart Schijf, dat al jaren de banen van Tiod aan het begin van het seizoen speelklaar maakt. Het gebeurde allemaal onder het kritisch oog van het technische hart van de commissie, Henk Bos en Gerrit Hoogendoorn. "Het was een precisieklus, want na iedere laag kwam de KNLTB langs om te keuren. Daarnaast moesten we ook rekening houden met onze buren," aldus Hoogendoorn. "Dat overlast niet altijd te vermijden was spreekt voor zich, maar het begrip en het incasseringsvermogen van de buurt bleek groot. De club is de buurtbewoners daar erg dankbaar voor."
Aanstaande zaterdag wordt het gerenoveerde tennispark van Tiod aan de Vossenburchkade feestelijk geopend met een open dag. at gebeurt vanaf 12.00 uur met muziek, spelletjes, een springkussen, pannenkoeken, veel tennis en aan het eind van de middag een gezellige open barbecue. Rond 16.00 uur is de officiële opening. Iedereen is welkom om zaterdag een kijkje te komen nemen op het vernieuwde tennispark.

Goudse Post
Meer berichten

Wat vindt u?

Wie is het meest geschikt om Nachtburgemeester van Gouda te worden?Reageren!