Pelle van Esch. Foto: Marianka Peters
Pelle van Esch. Foto: Marianka Peters (Foto: )

Online succes voor Goudse Pelle

  Nieuwsflits

Gouda - Deze week werd bekend dat de Goudse componist en bastrombonist Pelle van Esch (18) in de allereerste wereldwijde online trombonecompetitie de tweede prijs heeft gewonnen in de categorie zonder leeftijdsgrenzen. Onlangs werd hij door de International Trombone Association (ITA) ook al geselecteerd als één van de drie beste jonge bastrombonisten ter wereld.

De online trombonecompetitie had wel een trieste aanleiding. Als gevolg van Covid-19 zijn alle fysieke concerten, concertreizen en competities tot nader order afgelast en musici zijn aan huis gekluisterd. Zoltan Kiss (Mnozil Brass) en Matyas Veer (Hungarian Trombone Camp) bedachten daarom als vervanging een online trombonecompetitie. Meer dan 300 trombonisten schreven zich in. Een jury van wereldwijd vermaarde trombonisten, die ook tijd over hadden, velde een oordeel over maar liefst elf categorieën. Pelle eindigde als tweede in de hoogste categorie, nipt achter Eden Garza uit Alice, Texas.

Pelle zelf is echt dolgelukkig. ‘Een mooie opsteker nu de wedstrijd in Japan, waar ik deze week eigenlijk had moeten spelen, is afgelast’. Pelle greep de afgelopen Covid-maanden aan om extra hard te studeren. Gelukkig dat Gouda’s Harmonie ‘De Pionier’ hiervoor het clubgebouw beschikbaar stelde. ‘Zonder dat, had ik mijn uren nooit kunnen maken, aangezien ik thuis niet echt kon oefenen’.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties