Goudse schouwburgdirecteur Tineke Maas is blij dat doel weer opgaat . Foto: Marianka Peters
Goudse schouwburgdirecteur Tineke Maas is blij dat doel weer opgaat . Foto: Marianka Peters (Foto: )

Het doek gaat weer op in de Goudse Schouwburg

  Nieuwsflits

Eindelijk gaat het doek weer op bij De Goudse Schouwburg aan de Boelekade. Op woensdag 24 juni is de kick-off van het zomerprogramma: het balletje gaat rollen voor 30 gelukkige bezoekers bij ‘Marja’s Spetterende Bingo Show’. Vanaf juli staan de deuren wagenwijd open bij diverse voorstellingen en iedereen kan vanaf nu tickets kopen.

Directeur Tineke Maas: ‘Ik ben ongelooflijk blij en opgelucht dat we eindelijk weer open kunnen. Hoewel we in de tussentijd zijn doorgegaan met het online Theater Virus Festival waarbij we wekelijks een paar honderd viewers hadden, is het heerlijk om mensen weer live te gaan ontmoeten en te zien genieten van al het moois dat theater te bieden heeft. Iedereen is meer dan welkom!’

Het vergt natuurlijk nogal wat creativiteit om alles dusdanig in te richten, dat er aan alle maatregelen kan worden voldaan zonder dat de gezellige sfeer verloren gaat. Maar aan creativiteit ontbreekt het bij de schouwburg gelukkig niet. Daarom worden voorstellingen deze zomer bijvoorbeeld in unieke clubsettings gespeeld, zijn er programma’s met een pop-up podium, zit je gerust in een intieme sfeer in de Kleine zaal of bevind je je als publiek op het toneel van de Grote zaal. Een unieke zomer-theaterbelevenis, op meerdere fronten dus!.

Verplaatste voorstellingen
Het is de schouwburg gelukt om voorstellingen naar de zomer te verplaatsen die in de afgelopen maanden gespeeld zouden worden. Tot nu toe zijn deze voorstellingen in de zomer te zien en er volgt meer:

Niet Schieten! op 3 juli
‘Peter Pan’ van Theater Terra op 4 en 5 juli
Op Avontuur op 8 juli
Milo Berlijn met ‘Mens erger je niet 1.5!’ op 9 juli
Klassiek op Zondag met het Busch Trio op 12 juli
Agnieten Sessions met Pieternel op 12 juli
Sven Ratzke met ‘Where are we now’ op 15 juli
Marjolijn van Kooten met ‘Ongestoord’ op 17 juli

Degenen die tickets hebben voor deze voorstellingen, worden persoonlijk door De Goudse Schouwburg benaderd. De verkoop van resterende tickets opent op dinsdag 23 juni a.s. De Tickets & Service balie is bereikbaar via kassa@goudseschouwburg.nl en op woensdag en vrijdag tussen 13.00u en 15.00u telefonisch via 0182 513 750.

Nieuw zomerprogramma
Juni en juli worden vrolijke maanden, want dan komen ‘Marja’s Spetterende Bingo Show’ (op 24 juni en 11 juli), het spraakmakende ‘Klapstoelkabaret’ (drie maal op 27 juni) en ‘Comedy Café Summer Edition’ (op 16 juli). In Cinema Gouda is op vrijdag 3 juli een bijzondere concertfilm te zien van Eefje de Visser. Deze film is in samenwerking met de schouwburg geprogrammeerd. Reserveren kan via de site van Cinema Gouda.

De Goudse Schouwburg ontwikkelt intussen steeds nieuwe concepten en maakt doorlopend nieuw aanbod en verplaatste voorstellingen bekend. In de 2e helft van augustus wordt het nieuwe aanbod van september tot en met december bekend gemaakt. Houd de site van de schouwburg en de social media pagina’s in de gaten om volledig op de hoogte te blijven.
Uiteraard is er in de schouwburg zoals vanouds een heerlijk hapje en drankje te krijgen. Drankjes kunnen voortaan mee de zaal in en er worden speciale horecapakketen verkocht.

Maatregelen

De schouwburg zet alles op alles om een veilige omgeving te bieden voor bezoekers, medewerkers en bespelers. Ze volgen hierbij de richtlijnen van het RIVM en van onze brancheorganisaties. Zo is er een beperking op het aantal bezoekers en zorgen ze ervoor dat het altijd mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden tot anderen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties