Wethouders Rogier Tetteroo van Wonen en Hilde Niezen (foto) van Duurzaamheid brengen het donorbord aan. Foto: Marijke Groot
Wethouders Rogier Tetteroo van Wonen en Hilde Niezen (foto) van Duurzaamheid brengen het donorbord aan. Foto: Marijke Groot (Foto: Marijke Groot)

Laatste flats Oosterwei gesloopt

  Nieuwsflits

Binnenkort worden de laatste drie portiekflats in Oosterwei gesloopt. Het is het laatste sloopproject in het kader van de wijkvernieuwing. Op deze plek komen 47 nieuwe sociale huurwoningen van Mozaiek Wonen. Woensdag werd de sloop op gepaste wijze en afstand gestart.

Het bijzondere van dit laatste project is dat de sloop op een speciale duurzame manier wordt uitgevoerd. Onder het motto 'Wij slopen niet, wij oogsten' wordt het materiaal dat vrijkomt hergebruikt bij de bouw van nieuwe woningen. Zo worden de flats zogenaamde donorgebouwen. Wethouders Rogier Tetteroo van Wonen en Hilde Niezen van Duurzaamheid brachten daarvoor het donorbord aan.

New Horizon gaat deze sloopwerkzaamheden namens Mozaïek Wonen uitvoeren. New Horizon sloopt niet maar oogst. Zij maken bijvoorbeeld van oud beton weer nieuw beton en zij kunnen van oude bakstenen weer nieuwe bakstenen maken. Een unieke, maar bovenal circulaire aanpak in Nederland. Eigenlijk heb je het dus niet meer over slopen, maar over oogsten. Het is geen winst in geld, maar wel winst voor het milieu.

Mozaïek Wonen gaat op de locatie in Gouda Oost, aan de Eendrachtsweg en Verzetslaan, 27 appartementen en 20 eengezinswoningen bouwen. Dit worden allemaal energiezuinige sociale huurwoningen in een groene omgeving.

De verwachting is dat de technische sloop in het najaar wordt gestart. Tot die tijd blijft het donorbord op het gebouw aan de Eendrachtsweg Na de sloop van de gebouwen gaat de gemeente Gouda aan de slag met onder ander de voorbelasting en rioolwerkzaamheden. Mozaïek Wonen start in de eerste helft van 2022 met de bouw en verwacht in 2023 de woningen op te leveren.

Dit project is onderdeel van de wijkontwikkeling in Gouda Oost. Hiervoor wordt door de gemeente Gouda in samenwerking met Woonpartners Midden-Holland en Mozaïek Wonen een aantal projecten uitgevoerd. Doel van het project Wijkontwikkeling is de revitalisering van het gebied, zodat een betere en prettiger wijk ontstaat.


Interesse
?

Heeft u interesse in een woning? Kijk dan regelmatig op de website van WoningNet>Midden Holland. Ongeveer een half jaar voordat de woningen klaar zijn start de verhuur van de woningen.


Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties