<p>Leden van de Klup zijn wel voor een potje tafelvoetbal te porren.&nbsp;<br> Foto: PR</p>

Leden van de Klup zijn wel voor een potje tafelvoetbal te porren. 
Foto: PR

(Foto: )
Red De Klup

Toekenning Rijk van 110.000 euro voor welzijnsorganisaties

  Nieuwsflits

Het Rijk heeft 110.000 euro toegezegd voor welzijnsorganisaties die te kampen hebben met de gevolgen van het coronavirus. De Goudse raad besluit in mei welk bedrag uiteindelijk naar de welzijnsorganisaties gaat, die dat nodig hebben.

Door Marianka Peters

Gouda - Wethouder Corine DIjkstra reageerde op het vorige week verschenen artikel in deze krant met de noodkreet van de Klup, het vrijetijdscentrum voor mensen met een verstandelijke beperking, die in acute financiële nood verkeert. "Enerzijds is er corona, waarvoor het Rijk 110.000 euro heeft toegekend voor de hele welzijnssector, inclusief de buurthuizen en de Klup, anderzijds is de Klup een zorgaanbieder én heeft het een buurthuisfunctie, die door middel van activiteiten de verbinding opzoekt met de wijk." Jolanda de Ruiter, directeur van de Klup, steekt de hand in eigen boezem. "We dachten dat de naschoolse opvang ons het minst zou kosten. Achteraf hebben we moeten constateren dat dit juist heel veel geld heeft gekost, omdat de naschoolse opvang wordt begeleid door beroepskrachten en niet door vrijwilligers. We hebben een reorganisatieplan waarbij we de organisatie anders gaan inrichten, want we willen zorgen dat de Klup financieel weer gezond wordt." Wethouder Dijkstra: "Dat reorganisatieplan heb ik samen met wethouder Rogier Tetteroo bestudeerd en dat ziet er toekomstbestendig uit. Maar daarvoor is een eenmalige investering nodig. Vandaar dat wij een aanbevelingsbrief hebben afgegeven, die de Klup kan gebruiken bij fondsen en banken." Ook juicht Dijkstra de crowfundingsactie toe, die is gestart. "Dit is niet alleen belangrijk voor de doelgroep, maar ook voor de betrokkenheid van de hele samenleving bij de Klup. Daarom vind ik deze actie zo mooi omdat je de verbinding daadwerkelijk ziet."

Het bedrag van 110.000 euro voor de welzijnssector staat niet in verhouding met het bedrag dat de cultuursector tot nu toe heeft ontvangen. "Maar binnen de cultuursector was de nood ook vele malen groter," meent de wethouder. "Bovendien hebben sommige buurthuizen geen activiteiten, dus ook geen kosten gemaakt. Anderen ontvangen subsidie, dat loopt gewoon door."

Red de Klup

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties