‘In je Uppie aan de lijn’ in strijd tegen eenzaamheid


<p>Even je hart luchten of luisteren naar verhalen van anderen. Het kan allemaal op 24 februari en 10 maart in Gouda. Foto: Marije Kuipers</p>

Even je hart luchten of luisteren naar verhalen van anderen. Het kan allemaal op 24 februari en 10 maart in Gouda. Foto: Marije Kuipers

(Foto: )

‘In je Uppie aan de lijn’ in strijd tegen eenzaamheid

  Nieuwsflits

Even je hart luchten, een fijn praatje maken of gewoon alleen luisteren naar de verhalen van leeftijdsgenoten. Op 24 februari en 10 maart kunnen ouderen deelnemen aan de telefonische groepsgesprekken van ‘In je Uppie aan de lijn’.

Door Marianka Peters

Gouda - Het groepsgesprek bestaat uit een klein groepje deelnemers en de gespreksleider. Iedereen stelt zich aan de lijn voor aan de hand van voornaam, leeftijd en uitzicht. Dat breekt het ijs. De gespreksleider zorgt ervoor dat iedereen aan de beurt komt. Een verhaal vertellen kan, maar alleen luisteren naar anderen is ook prima. “Ik moest mezelf wel even een duwtje geven.” vertelt Marijke (76), die al eerder deelnam. “Ik bloos altijd heel erg en durf dan niks te zeggen. Maar nu ziet niemand je, dus ik dacht, ik probeer het gewoon. Ik ben blij dat ik heb meegedaan, het was heel gezellig en ontspannen.” Frans (70) deed ook al eerder mee aan een groepsgesprek. “Over sommige dingen praat je niet zo snel. Vandaag heb ik gezien hoe fijn het kan zijn om dat wél te doen. Leeftijdsgenoten snappen gewoon waarover je het hebt. Het is ook bijzonder om de verhalen van anderen te horen.”
Het gesprek op 24 februari gaat over vriendschap en op 10 maart zal het thema kindertijd centraal staan. Hoe ervaart u vriendschap en hoe was het vroeger? Wat zijn de mooiste herinneringen aan uw kindertijd? Hoe verschilt uw kindertijd van die van kinderen vandaag de dag? Het is fijn om uw ervaringen te delen en te luisteren naar die van anderen.
‘In je Uppie aan de lijn’ wordt georganiseerd door Tijd voor Actie, in samenwerking met ouderenplatform UP! en Samen Ouder Worden.
Deelnemen aan ‘In je Uppie aan de lijn’ begint met vooraf aanmelden, dit kan eenvoudig per telefoon, een mail of via de website. Bij inschrijving ontvangt men alle informatie voor het gesprek.

De ‘In je Uppie' gesprekken in Gouda zullen op zowel woensdag 24 februari als op woensdag 10 maart om 14.00 uur beginnen. Mensen kunnen zich aanmelden bij Johanna Hoving van Samen Ouder Worden op telefoonnummer 06-24115429. Mailen kan ook via j.hoving@samenouderworden.nl U kunt zich ook via de website aanmelden via upinnederland.nl/gouda.

'zelf een verhaal vertellen of luisteren naar anderen'

Samen Ouder Worden

Dit is UP!


UP! organiseert themagesprekken aan de koffietafel in bibliotheken en zorg- en welzijnsorganisaties. Sinds vorig jaar worden de groepsgesprekken Coronaproof via de telefoon gevoerd. www.upinnederland.nl

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties