Baantjes trekken in het buitenbad


Foto:

Baantjes trekken in het buitenbad

  Nieuwsflits

Gouda - In navolging van een aantal andere buitenbaden in Nederland is vandaag besloten dat ook het buitenbad van het Groenhovenbad per 1 februari beperkt opengesteld kan worden, voor banenzwemmen. Het buitenzwembad wordt als buitensportaccommodatie aangemerkt. Door de strenge richtlijnen is een bezoek aan het buitenbad alleen op voorwaarde en met inachtneming van diverse maatregelen, zoals registreren en reserveren, mogelijk.

De medewerkers van het Groenhovenbad zijn al enige tijd bezig met de voorbereiding en nu mag het Groenhovenbad dan de spreekwoordelijke deuren van het buitenbad openen. De voorbereiding bestond niet alleen uit schoonmaken, het langzaam op temperatuur brengen van het water, maar ook het voldoen aan alle protocollen en richtlijnen om alles zo veilig mogelijk te maken voor de bezoekers.

Het buitenbad zal vooralsnog open gaan op de volgende dagen en tijden:

  • maandag t/m vrijdag - 07:00 tot 12:00 uur
  • zaterdag en zondag - 08:00 tot 12:00 uur

Vooraf reserveren is verplicht en gaat via de online afspraken link, te vinden op de website van SPORT•GOUDA. Nieuw is dat er direct via iDeal betaald moet worden voor het kaartje. De bevestiging die men ontvangt moet getoond worden als toegangsbewijs.

Abonnementen en badenkaarten kunnen voor deze openstelling niet gebruikt worden. Die zijn in verband met de coronasluiting allemaal ‘in de wacht’ gezet en kunnen pas weer gebruikt worden als het gehele zwembad weer open gaat.

Routing en omkleden

Aangekomen bij het Groenhovenbad gaat men, niet eerder dan 5 minuten voor aanvang, via de trap of de helling naar boven en loopt dan buitenom, via het hek aan de rechterkant van de hoofdingang, richting het buitenbad. Badkleding dient thuis al te worden aangetrokken onder de bovenkleding. Bij het buitenbad staan twee tenten klaar voor het omkleden na afloop van het zwemmen. Toiletten en douches zijn helaas niet beschikbaar. Per uur kunnen in totaal 16 tot 20 personen banenzwemmen in het buitenbad, waarvan maximaal 45 minuten gezwommen kan worden.

Kijk voor meer informatie en reserveren voor zwemmen in het buitenbad van het Groenhovenbad op de website www.sportpuntgouda.nl.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties