Zorgpartners zorgt voor feest van herkenning


Foto:

Zorgpartners zorgt voor feest van herkenning

  Nieuwsflits

Gouda - Sinds vorig jaar is Zorgpartners Midden Holland een trotse sponsor van Gouda bij Kaarslicht. "Een weloverwogen beslissing," meldt bestuursvoorzitter Margot van der Starre. "Wij hebben heel veel mensen bij ons wonen, die Kaarsjesavond wel kennen van vroeger, maar fysiek niet meer in staat zijn om naar de Markt te komen. Wij willen graag een financiële bijdrage leveren, maar we willen wel dat er iets tegenover staat. En zo ontstond het idee om Kaarsjesavond via een satellietverbinding naar de huiskamers binnen de zorgcentra te halen." In de restaurants waren de tafels gezellig gedekt en er werd warme chocolademelk geschonken. "Het werd een groot succes," vult Bernadette Kolmer aan. "En een feest van herkenning toen de bewoners het stadhuis zagen en de lichtjes in de kerstboom werden ontstoken, Er werden zelfs kerstliedjes meegezongen. Dat was geweldig om te zien."

Door Marianka Peters

Zorgpartners is altijd op zoek naar activiteiten, waar de bewoners echt iets aan hebben. Van dementerenden is bekend dat het korte termijngeheugen hen vaak in de steek laat, maar dingen van vroeger herinneren zij zich maar al te goed. "Daarom past dit evenement heel goed op onze activiteitenkalender."

Dit jaar is Gouda bij Kaarslicht helemaal digitaal door corona. "Er komt een hele film over 65 jaar Gouda bij Kaarslicht, dat is toch iets anders dan een uur kijken wat er op de markt gebeurd,"stelt Bernadette. "Het leuke is dat Gouwestein ook een rol speelt in de film. En dat er kinderen in de film meespelen, dat vinden ouderen altijd leuk." Vorig jaar beleefden zes Goudse zorgcentra Gouda bij Kaarslicht via satelliet mee, deze keer staan ook zorgcentra in Waddinxveen, Boskoop, Reeuwijk en Bodegraven in het teken van het lichtjesfeest.

"Ik hoop dat het een leuk verzetje is, ook voor de ouderen uit Boskoop die tijdelijk in een nieuw centrum naast de Prinsenhof wonen, omdat Flora Vita in Boskoop wordt verbouwd. Het valt hen heel zwaar om anderhalf jaar buiten Boskoop te moeten wonen. Laten we hopen dat deze feelgoodfilm de pijn wat verzacht," stelt Margot. "Maar het wordt toch anders dit jaar door de corona. In plaats van met z'n allen in het grote restaurant, bekijken bewoners de film nu in hun gezamenlijke huiskamer. Gezellig met warme chocolademelk. Aan de sfeer zal het zeker niet liggen.We hebben er zin in."

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden