Goudse Mohandis weer naar Tweede Kamer?


Foto:

Goudse Mohandis weer naar Tweede Kamer?

  Nieuwsflits

Mohammed Mohandis (35) staat op een mooie 12e plek op de voorlopige kandidatenlijst van de Partij van de Arbeid voor de Tweede Kamerverkiezingen in maart volgend jaar. Nu is Mohandis nog fractievoorzitter en raadslid voor de PvdA in Gouda.

Door Marianka Peters

Gouda - Mohandis is gepokt en gemazeld binnen de politiek. Niet alleen op lokaal niveau maar ook landelijk. Acht jaar geleden verruilde hij de Goudse politiek voor het Haagse. In de Tweede Kamer was hij vooral belast met mediazaken en onderwijs. Dat er een OV-kaart voor MBO scholieren werd ingevoerd, was vooral de verdienste van Mohandis. “Ik had me kandidaat gesteld voor een tweede termijn in de Tweede Kamer. Ik had als Gouwenaar graag verder gegaan. Dat is toen niet gelukt, omdat de PvdA heel hard is afgerekend tijdens de laatste verkiezingen. De partij staat er nu beter voor en zit nu weer in de lift. Dus wie weet lukt het nu wel.”

Zijn persoonlijke missie is het versterken van het morele kompas om samen te bouwen aan een gedeelde toekomst. Hij wil dat mensen kunnen rekenen op betaalbare en toegankelijke publieke voorzieningen. Door te investeren in publieke voorzieningen en deze voor iedereen toegankelijk te maken, investeren we volgens Mohammed óók in meer solidariteit. Hij wil een samenleving waarin niet ‘ieder-voor-zichzelf ‘, maar ‘omkijken-naar-elkaar’ de norm wordt.

Woensdag leest u het volledige interview met Mohammed Mohandis

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden