<p>Van 3 tot en met 16 augustus 2021 fietst Kevin Schaap door Nederland om geld in te zamelen voor de Nierstichting. Foto: PR</p>

Van 3 tot en met 16 augustus 2021 fietst Kevin Schaap door Nederland om geld in te zamelen voor de Nierstichting. Foto: PR

(Foto: )

Fietsend door Nederland voor het goede doel

  Nieuwsflits

De route door alle Nederlandse provincies is bekend en alle slaapplekken waren na een berichtje op Facebook zo geregeld. Niets staat Kevin Schaap meer in de weg om aan zijn sponsortocht voor de Nierstichting te beginnen.

Door Marianka Peters

Gouda - In twaalf dagen tijd zo’n 1450 kilometer dwars door Nederland fietsen voor het goede doel. Dan moet je wel heel gemotiveerd zijn. En dat is Kevin dan ook Hij is al volop in training om op 3 augustus goed voorbereid van start te gaan. “Ik heb van dichtbij meegemaakt wat leven met een nierziekte bij iemand doet,” vertelt Kevin. “Mijn vader Arie heeft jarenlang problemen gehad met zijn nieren. Elk jaar ging zijn nierfunctie achteruit totdat hij op een punt kwam om te gaan kijken of een transplantatie mogelijk was of dat hij moest gaan dialyseren.” Gelukkig kon Kevin’s moeder een nier doneren. “Het was een rare dag omdat allebei je ouders geopereerd werden.” De operatie was geslaagd, maar helaas trad er na een tijdje alsnog afstoting plaats. “Ondanks alles bleef hij positief maar op 16 augustus dit jaar kon hij de strijd helaas niet meer aan.” Arie Schaap overleed op 16 augustus dit jaar op 67-jarige leeftijd.

Om hem te herdenken en iets terug te doen voor de artsen die zijn vader jarenlang geholpen hebben gaat Kevin de sportieve uitdaging aan om een ronde door Nederland te rijden op de racefiets.

“Door een berichtje op Facebook zijn al mijn slaapplaatsen al geregeld en wil hierbij ook iedereen alvast bedanken voor het delen van mijn bericht en het aanbieden van een slaapplek. Ik vind het mooi om te zien hoe behulpzaam mensen zijn of je ze nu persoonlijk kent of niet.”

Kevin is op zoek naar zo veel mogelijk sponsoren en donaties om geld in te zamelen zodat er meer onderzoek gedaan kan worden voor mensen met een nierziekte.

Meer informatie: actie.nierstichting.nl/actie/kevin-schaap Voor zakelijke sponsoren wil Kevin een kleinigheidje terugdoen door hun bedrijfslogo op zijn fietspak te laten bedrukken.

Nierstichting

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden