<p>Stefan Hakker van Outdoor Gouda aan &nbsp;de Nieuwehaven doet ook mee aan de actie. Foto: PR</p>

Stefan Hakker van Outdoor Gouda aan  de Nieuwehaven doet ook mee aan de actie. Foto: PR

(Foto: )

Fairtrade Week in teken van eerlijke mode

  Nieuwsflits

De jaarlijkse Fairtrade Week staat dit jaar in het teken van eerlijke mode en duurzaamheid. Twaalf winkels in de Goudse binnenstad besteden extra aandacht aan eerlijke kleding.

Gouda - Onder normale omstandigheden organiseert Fairtrade Gouda tijdens deze week altijd verschillende activiteiten, zoals een Fairtrade maaltijd en een speciale wandeling door de binnenstad voor basisscholen. Ook zou dit jaar een Fairtrade bakwedstrijd worden gehouden. Maar al deze activiteiten konden vanwege corona niet doorgaan. Wel is het gelukt om een etalage actie te organiseren in twaalf winkels in de binnenstad, waar dus eerlijke mode en duurzaamheid centraal staan. In het midden van deze krant leest u precies welke winkels dit zijn.
Drie van hen doen mee aan de etalage actie en straks ook aan een eind november te organiseren webinar.
De Wereldwinkel doet actief mee en daar is vrijwilligster Toos Langeveld enthousiast over. ,,Wij verkopen sjaals, sieraden en kleding die eerlijk is geproduceerd. Sjaals komen uit Nepal en India. Sieraden van zilver uit Mexico en Nepal en tassen van biologisch leer uit Niger en Mali. Het is allemaal wat duurder, maar er is aardig wat belangstelling.”
Toos Langeveld is ook vrijwilligster bij Terre des Hommes, een organisatie die tweedehands kleding verkoopt. ,,We doen aan recycling en geven kleding zo een tweede leven. Dat is dus heel duurzaam. Ik merk bij de klanten van Terres des Hommes en ook de Wereldwinkel een groeiende bewustwording over zaken als eerlijke handel en duurzaamheid. Daar kan deze Fairtrade Week aan bijdragen.”
Stefan Hakker is blij dat zijn winkel Outdoor Gouda mee kan doen. ,, Wij liggen aan de Nieuwehaven toch een klein beetje uit de route. Door acties zoals nu tijdens deze speciale week kom ik weer een beetje beter in beeld.” En dat heeft Outdoor Gouda zeker nodig want het gaat nog altijd niet zo goed vanwege corona. Stefan: ,,In het najaar is het meestal de tijd dat mensen verre reizen maken en bij ons de spullen daarvoor komen kopen. Dat is allemaal weggevallen. Ik ga dan ook zeker een mooie etalage maken om tijdens de Fairtrade Week weer wat aandacht te trekken.”

De Fairtradeweek wordt nog tot en met 1 november gehouden.

Webinar Fairtrade

De werkgroep Fairtrade Gouda organiseert op maandag 23 november een webinar vanuit de Garenspinnerij. Binnenkort wordt bekend gemaakt hoe u zich hiervoor kan aanmelden. Hou de Goudse Post en de website www.fairtradegemeentegouda.nl in de gaten.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden