Foto:

Goudse verkozen tot nieuwe VN vertegenwoordiger

  Nieuwsflits

Gouda - Afgelopen vrijdag is Manal Moussane (21) uit Gouda verkozen tot de nieuwe jongerenvertegenwoordiger Mensenrechten en Veiligheid. 

De overwinning werd bekendgemaakt tijdens het finale-evenement de Nacht van de VN, live vanuit Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. De komende twee jaar heeft Manal de taak om de ideeën van Nederlandse jongeren over de rechten en veiligheid van jongeren te verzamelen en deze te brengen naar belangrijke (inter)nationale toppen.

Online campagne

De afgelopen negen dagen voerden de kandidaten on- en offline campagne. Jongeren t/m 29 jaar uit heel Nederland konden via NJR stemmen op hun favoriete kandidaat. Tijdens de Nacht van de VN gaven ze een speech, waarna een vakinhoudelijke jury haar oordeel gaf én kijkers van de livestream nog mochten stemmen. Uiteindelijk won Manal met het hoogste combinatiecijfer van de jury en de stemmen die zijn geworven met de campagne.

“De Verenigde Naties moet weten wat jongeren vinden, zodat de beslissingen van en voor onze toekomst worden bepaald door ons. Ik ga al deze ideeën over mensenrechten en veiligheid meer bespreekbaar maken in het onderwijs.” - Manal Moussane

Tijdens de Nacht van de VN werden nog twee nieuwe jongerenvertegenwoordigers gekozen: voor de thema’s Duurzame Ontwikkeling (Dennis Jansen, 22 uit Amersfoort) en Biodiversiteit en Voedsel (Evi Vet, 23 uit Wageningen). De verkozen jongerenvertegenwoordigers blijven twee jaar in functie.

Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden