Foto:

Twaalf mensen overleden aan Corona

  Nieuwsflits

Binnen veiligheidsregio Hollands Midden zijn 2875 mensen positief getest op corona. De afgelopen week zijn 12 mensen overleden aan de gevolgen van het virus.

Gouda - De voorzitter veiligheidsregio heeft per 14 oktober 2020 de ‘15e noodverordening COVID-19 veiligheidsregio Hollands Midden’ vastgesteld. In deze noodverordening krijgt de gedeeltelijke lockdown die het kabinet op 13 oktober bekendmaakte een juridische invulling. Alle maatregelen zijn erop gericht om ervoor te zorgen dat het aantal besmettingen snel daalt. De maatregelen zijn fors, maar grijpen in daar waar het risico op overdracht van het virus het grootst is. De situatie in Nederland, maar zeker ook in Hollands Midden is kritiek en zeer zorgelijk. “We moeten daarom nu meer dan ooit met elkaar de schouders eronder zetten: ons scherp aan alle maatregelen houden om de huidige opleving van het virus de kop in te drukken,” aldus Burgemeester Pieter Verhoeve van Gouda.

Zorgelijk blijven de vele besmettingen in de privésfeer. Het gaat hierbij vooral om familiebijeenkomsten, feestjes met vrienden en andere sociale activiteiten die ondanks de ernst van de situatie toch plaatsvinden. Om weer grip op het virus krijgen, blijft het cruciaal dat we 1,5 meter afstand tot anderen houden en de basisregels met elkaar blijven volgen, ook bij mensen thuis. Hierbij geldt het dringende advies om maximaal 3 mensen per dag in huis te ontmoeten.

De cijfers in Hollands Midden In de week van 12 oktober zijn er 15.216 personen getest in de corona teststraten in Hollands Midden. Hiervan bleek 15,8 procent positief, opnieuw een stijging vergeleken vorige week. Niet iedereen werd in de eigen regio getest. Er zijn ook testen afgenomen in teststraten van buurregio’s. In de teststraten, ziekenhuizen en verpleeg- & verzorgingshuizen samen testten 2.875 personen uit Hollands Midden positief op corona. Afgelopen week overleden 12 personen aan de gevolgen van het coronavirus.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden