Foto:

SP Gouda: 'Buurtbus moet weer rijden!'

  Nieuwsflits

De buurtbus Gouda-Reeuwijk moet weer gaan rijden, schrijft SP Gouda in een brief aan Arriva. Ruim 2 weken geleden voerde de SP in Gouda al actie voor de terugkeer van de buurtbus tussen Gouda en Reeuwijk.

Vanwege Corona rijden de buurtbussen al maanden niet. Met name oudere mensen zijn afhankelijk van deze voorziening om o.a. naar het Groene Hart Ziekenhuis of het NS station Gouda te reizen. In een reactie van Arriva via twitter liet het bedrijf weten haar best te zullen doen. Maar hiermee is voor de SP de kous niet af. De SP heeft nu per brief Arriva opgeroepen om binnen 2 weken de diensten van de buurtbus of een gelijkwaardige voorziening tussen Gouda en Reeuwijk tegen dezelfde kosten, te hervatten.

De buurtbus is een publieke voorziening en behoort daarmee door Arriva door een volwaardig alternatief, en tegen openbaar vervoer kosten, te worden vervangen.

Wat betreft de SP moet een vervoersbedrijf met, naar eigen zeggen,1500 bussen, 60 touringcars, 147 treinen en 14 waterbussen en 5500 medewerkers in staat worden geacht om binnen enkele weken een relatief overzichtelijk probleem als de buurtbus Gouda- Reeuwijk op te lossen.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden