<p>Burgemeester Pieter Verhoeve nam afgelopen woensdag de Minibiebs bij OBS Vindingrijk in de wijk Achterwillens in gebruik. Foto: Jan van den Berg</p>

Burgemeester Pieter Verhoeve nam afgelopen woensdag de Minibiebs bij OBS Vindingrijk in de wijk Achterwillens in gebruik. Foto: Jan van den Berg

(Foto: )

Minibiebs voor meer samenhang in de wijk

  Nieuwsflits

Samen lezen als verbindende factor, dat ziet OBS Vindingrijk als toegevoegde waarde van de wijk. Dat komt tot uiting met de twee minibiebs bij de school aan de Heemraadslag, die vorige week door burgemeester Pieter Verhoeve in gebruik werden genomen.

Door Marianka Peters

Gouda - De opening zou aanvankelijk aan het begin van het nieuwe schooljaar plaatsvinden, maar door corona en andere verplichtingen van de burgervader moest de opening worden uitgesteld. Maar vorige week was het dan zover dat de Minibiebs in gebruik konden worden genomen. Daarna kroop de burgemeester in de huid van onderwijzer en gaf hij een gastles aan groep 5/6/7. “Op Vindingrijk neemt lezen een belangrijke plek in: Lezen omdat het moet én omdat het tof is,” laat directeur Jasper van der Beek weten. “De belangrijkste 21e eeuwse vaardigheid is goed begrijpend kunnen lezen. Het is logisch dat goed en graag lezen daarbij helpt. Wij willen daarom op school én thuis werken aan plezier in lezen, en de kwaliteit van het lezen. Daarnaast vinden we samenwerken heel belangrijk; de leerlingen, hun ouders, onze collega’s, onze wijkpartners, andere scholen. We vormen een centrale plek in de samenleving.”
Deze beide belangrijke punten van Vindingrijk komen samen in de nieuwe Minibiebs.
Een Minibieb is een kastje gevuld met boeken die gratis te leen zijn. Een boek uit de Minibieb omruilen voor een leuk boek dat je zelf al gelezen hebt, mag ook.
Eén van de Minibiebs staat binnen in het schoolgebouw.
De tweede Minibieb is vrij toegankelijk in de wijk geplaatst. “De boeken in de Minibiebs zijn dus niet alleen voor onze leerlingen, maar ook voor broers, zussen, ouders, buren, wijk- en stadsgenoten. Met elkaar en voor elkaar dus,” aldus van der Beek. “We hopen dat zo veel mogelijk wijkbewoners gebruik zullen gaan maken van de MInibiebs.”

Vindingrijk

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden