<p>.Jorka Mul, Nynke van den Brink en Robin, de lief van Geraldine bij de op de kop getikte telefooncel. Foto: Marianka Peters</p>

.Jorka Mul, Nynke van den Brink en Robin, de lief van Geraldine bij de op de kop getikte telefooncel. Foto: Marianka Peters

(Foto: )

Telefoon van de Wind naar Gouda

  Nieuwsflits

Je even afzonderen in een telefooncel en een telefoongesprekje voeren met een dierbare in het hiernamaals, die je zo mist. Als dat zou kunnen zouden mensen rijen dik staan te wachten bij de telefooncel. Toch lijkt er een therapeutische werking van uit te gaan. Binnenkort komt de Telefoon van de Wind naar Gouda, waar de telefooncel een plek krijgt op GOUDasfalt.

Door Marianka Peters

Gouda - De Telefoon van de Wind is een plek waar je denkbeeldig kunt bellen met een overledene, waar je je gedachten kunt ordenen, verdriet mag hebben, los mag laten, in gesprek gaat met jezelf en een plek om opgelucht te verlaten. Het idee is afkomstig van Geraldine (54), die vlak voor haar overlijden een artikel had gelezen over de Japanse Telefoon van de WInd. "Ze was hierdoor zo gefascineerd geraakt. dat ze mij op haar sterfbed vroeg een Telefoon van de Wind in Gouda te realiseren," vertelt vriendin Nynke van den Brink. "Ze wilde het niet alleen voor haar lief Robin, haar kinderen en alle anderen die haar dierbaar waren, maar voor iedereen. Een plek waar ruimte is voor verdriet, voor rouw, een plek waar je in alle rust in gesprek kunt gaan met jezelf of met iemand die je bent verloren, een plek waar je in stilte kunt mijmeren, een plek waar je tot jezelf kunt komen."

Dus na het overlijden van Geraldine werd de daad bij het woord gevoegd. Er werd een oude telefooncel op de kop getikt, die nog opgeknapt moet worden. Het bestuur van GOUDasfalt was zo gecharmeerd van het initiatief dat ze een mooie plek hebben aangeboden op het terrein nabij de natuurlijke vijver met een fraai uitzicht op de Stolwijkerschutsluis. Tegelijkertijd werd een crowdfunding opgezet, waarvan het streefbedrag van 2500 euro al bijna is bereikt. Het is de bedoeling dat de telefooncel eind oktober 'in gebruik' wordt genomen. "We zien de Telefoon van de Wind ook als een basis om andere initiatieven te organiseren. Denk bijvoorbeeld aan een Festival van de Troost, met mooie gedichten en muziek. We zullen hierbij ook samenwerken met andere organisaties in Gouda, zoals Boek en Troost," aldus Nynke. "Door dit alles willen we er aan bijdragen dat er meer ruimte komt om zaken als verlies en verdriet te delen. In deze tijd van mooie plaatjes op Instagram en Facebook, stimuleren we graag dat mensen in gesprek gaan over hoe het echt met ze gaat."

Vind jij de Telefoon van de Wind ook een mooi initiatief en wil je een bijdrage leveren. Ga dan naar de facebookpagina Telefoon van de Wind Gouda. Het is ook mogelijk een fysieke bijdrage te leveren. Er worden nog handige klussers gezocht die willen helpen de telefooncel op te knappen en de plek in te richten voor de telefooncel.

Ben jij zo'n klusser, stuur dan een mail naar het klusteam: telefoonvandewind@gmail.com.

'Telefoon van de Wind geldt als basis voor ande-re initiatieven'

Telefoon van de Wind

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden


 

Meeste reacties