Afbeelding
Foto: Sandra Zeilstra

Gratis en dit jaar zonder hekken: zo ziet Koningsnacht er dit jaar uit

Nieuws 1.934 keer gelezen

GOUDA • Het organiseren was een behoorlijke klus, maar ook dit jaar staat de Markt op Koningsnacht weer vol. Dit jaar zonder hekken. En dat is onder andere te danken aan meehelpende horeca. 

Door de krachten te bundelen blijven beide evenementen gratis te toegankelijk en zal het terrein, in tegenstelling tot vorig jaar, dit jaar dus niet afgeschermd worden met hekken. De naam van het festival is dit jaar ‘Oranje Geluk’. Rasentertainer Joël Borelli is dit jaar de hoofdact. 

Eind vorig jaar werd Gouds Geluk gevraagd om mee te denken over Koningsnacht en Koningsdag in Gouda. Het doel was om het open karakter terug te brengen, samen te werken met Goudse horeca en de evenementen gratis toegankelijk te houden. 

Uitdaging
Dat was nog een uitdaging, zegt Gouds Geluk: “Landelijk zien we veel gratis muziekfestivals verdwijnen en niet zonder reden. De kosten blijven ook in onze branche stijgen en zonder kaartverkoop zijn we echt afhankelijk van drankverkoop, sponsorbijdragen en subsidies. Maar met de enorme inzet van alle betrokken partijen kunnen we er een geweldig feest van maken, voor iedereen.”

Horecazaken doen mee
Dat er dit jaar geen hekken om het terrein staan is mede te danken aan de horeca die dit jaar meedoen. Tijdens de komende Koningsnacht editie kunnen bezoekers bij verschillende horecazaken drinken bestellen, als aanvulling op de barren van het evenement.

Steentje bijdragen
Tot nu toe zeggen Restaurant Belvedère, De Zalm, Casa Chow, Brasserie Copper, Swing Gouda en Grand Café Central hun steentje bij te willen dragen aan het volksfeest.

Naast de hoofdact staan onder andere de dj’s van Qmusic Het Foute Uur, de Goudse dj en producer Fresh Coast en powerband Waterproof Shampoo op het podium. 

Live muziek, warenmarkt en een terras
Tijdens Koningsdag is er onder andere livemuziek op het podium, met onder andere de Hermes House Band en Party Pulse en verspreid over het plein activiteiten voor jong en oud. Ook is de warenmarkt aanwezig en is er een groot terras met verschillende foodtrucks.

Om op de hoogte te blijven van alle updates omtrent Koningsnacht en Koningsdag 2024 kun je de social media kanalen van Oranje Geluk (@oranjegeluk) volgen en de website in de gaten houden

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden