Stadsakker Gouda werd eind oktober 2023 geopend.
Stadsakker Gouda werd eind oktober 2023 geopend. Foto: Sandra Zeilstra

Stadsakker Gouda start CrowdFunding

Nieuws 759 keer gelezen

GOUDA • Stadsakker Gouda start een crowdfunding. De pas geopende stadsakker, die draait op vrijwilligers, heeft materialen nodig voor de groenten die komend seizoen geplant en geoogst worden.

In oktober 2023 startte een groep vrijwilligers de stadsakker op het laatste stukje agrarische grond in Gouda. Op het weiland, aan het Goverwellepad en liggend aan de IJssel, worden inmiddels een sinds aantal maanden verse groenten verbouwd.  

Het idee: bewoners van Gouda en omstreken kunnen na het inleggeld van vijftig euro op dinsdagmiddag groenten kunnen kopen. Uiteindelijk is het doel om op meer dagen groenten te kunnen ophalen.  

Hopelijk grote opbrengst
Inmiddels zijn de plannen uiteengezet voor het komende - en eerste volledige - teeltseizoen. ‘Door tientallen vrijwilligers zijn de eerste voorbereidingen getroffen voor het zaaien en planten van wat hopelijk een grote, gezonde en vruchtbare opbrengst gaat geven vanaf mei’, aldus het bestuur.

Om dit mogelijk te maken heeft de Stadsakker behalve teelt- en zaaigoed ook andere materialen nodig. ‘Denk daarbij aan gereedschappen, een twee-wielige trekker en een schuil- en schaftplek’, laat het bestuur weten.

Daarvoor heeft de Stadsakker Goua een CrowFunding campagne gestart, met als streefbedrag € 15.000,- . Dit bedrag is nodig voor de opstartkosten en investeringen die nog niet betaald kunnen worden met het geld dat op dit moment verdiend wordt.  

Kijk voor meer informatie op de link naar de crowdfundingspagina. Deze is ook te vinden op de website van Stadsakker Gouda, www.stadsakkergouda.nl

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden