• Libertum is gevestigd op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek.
• Libertum is gevestigd op de tweede verdieping van de Chocoladefabriek. Foto: Hester Hage

Feest: Chocoladefabriek bestaat 10 jaar

Nieuws 920 keer gelezen

GOUDA • De Chocoladefabriek Gouda bestaat op 2 maart tien jaar. Dat wordt gevierd met allerlei activiteiten, waaronder een quiz met televisiepresentator Rob Urgert.

Aan Klein Amerika 20 was vanaf 1972 twaalf jaar lang de Chocoladefabriek van Steenland gevestigd. De sporen daarvan zijn nog letterlijk op de grond te vinden, want ontwerper Florian de Visser heeft een uniek vloerontwerp gemaakt waarin bezoekers kunnen zien hoe het productieproces destijds was ingericht. Dat deed hij toen het pand in 2014 een nieuwe invulling kreeg nadat het stadskantoor van de gemeente Gouda er een aantal jaren in gezeten had. 

De bibliotheek Gouda, Streekarchief Midden-Holland, de Drukkerswerkplaats en Kruim eten & drinken vestigen zich er. De afgelopen jaren kwamen daar meer bewoners bij, zoals het Taalhuis, VRSPACE, Mirakel Musicaltheater en de Techniekwerkplaats. 

Taalspellen, games en digitale speeltuin 
In de Chocoladefabriek is op zaterdag 2 maart van alles te doen. Zo is er van 14.00 uur tot 16.00 uur een Ontmoetingscafé met taalspellen voor volwassenen. Ook kunnen bezoekers een kijkje nemen in de Drukkerswerkplaats en zelf iets drukken. Op de tweede verdieping vind je de Digitale Speeltuin van VRSPACE, waar kinderen en volwassenen allerlei games kunnen doen, zoals een tablequiz en een racesimulator. In de Techniekwerkplaats organiseren bibliotheek en streekarchief een speciale editie van de ‘werkplaats op zaterdag’ waarbij kinderen een heuse tijdmachine kunnen maken.

De grote kun-jij-er-chocola-van-maken-quiz
Van 16.30 uur tot 18.00 uur is de grote kun-jij-er-chocola-van-maken-quiz. Quizmasters zijn Peterpaul Kloosterman van de Drukkerswerkplaats en cabaretier en televisiepresentator Rob Urgert. Er zijn mooie prijzen te winnen, die natuurlijk te maken hebben met chocolade en de bewoners van de Chocoladefabriek.

Meer informatie: chocoladefabriekgouda.nl/10jaar.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden