• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren. Foto: Gerrit de Heus

De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen

Nieuws 457 keer gelezen

GOUDA • Persoonlijke verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Daar zijn de Goudse Schouwburg en het Jeugdtheaterhuis naar op zoek. Samen starten zij een onderzoek naar de geschiedenis van Gouda tijdens de Tweede Wereldoorlog voor het project Theater Na de Dam. 

Het resultaat wordt een theatervoorstelling gespeeld op 4 mei, op de avond van de Nationale Dodenherdenking. Met het oog op het creëren van een inspirerende voorstelling, roepen de twee culturele organisaties Gouwenaren op om hun eigen, persoonlijke verhalen die te maken hebben met de Tweede Wereldoorlog, te delen.

Op zoek naar jongeren
Naast het verzamelen van verhalen, zijn de organisaties ook op zoek naar jongeren tussen de 14 en 20 jaar die willen deelnemen aan het maken en spelen van de voorstelling. Ze zoeken niet alleen jongeren als acteurs, maar jongeren kunnen zich ook aanmelden als ze bijvoorbeeld een instrument bespelen, aan spoken word doen dansen of een andere kunstvorm.

De uitkomsten van de verzamelde verhalen en het onderzoek vormen de basis voor de voorstelling die door jongeren zelf wordt gespeeld op zaterdag 4 mei. 

Heb jij als Gouwenaar een eigen, persoonlijk verhaal over de Tweede Wereldoorlog dat je graag wilt delen? Of ben je tussen de 14 en 20 jaar en wil je meespelen in de voorstelling? Meld je dan voor 1 maart aan door een e-mail te sturen naar Reinier Postma via r.postma@goudseschouwburg.nl en laat hierbij een motivatie en een telefoonnummer achter.  

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden