Merve Yikilmaz houdt op zondag 25 februari 16:00 uur haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel.
Merve Yikilmaz houdt op zondag 25 februari 16:00 uur haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Foto: Aangeleverd

Tweede Preek van de Leek door Merve Yikilmaz

Nieuws 468 keer gelezen

GOUDA • Merve Yikilmaz houdt op zondag 25 februari 16:00 uur haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Merve werkt bij het Leger des Heils met dakloze EU migranten en is een drijvende kracht achter de Goudse Stadsiftar. De titel van haar Preek van de Leek is ‘De wijsheid ligt op straat’. Aansluitend is iedereen welkom in ontmoetingscentrum De Walvis voor soep en brood.

De Preek van de Leek is inmiddels een beproefd concept. Inspiratoren uit de wereld van natuur, cultuur, politiek en het sociaal domein- betreden de preekstoel. Binnen het format van een kerkdienst spreken ze over wat hen inspireert, dwars zit, in beweging zet of zin geeft. 

‘Op alle plekken in de samenleving zijn mensen te vinden die inspireren’ zegt Kim de Berg, predikant Federatie Gouda. ‘Met mooie beelden, scherpe analyses of prikkelende uitspraken zetten ze ons aan het denken. Wij geven hen graag de preekstoel als podium om ons door hen te laten raken.’

Later dit voorjaar preekt op zondag 24 maart Ruud Bakker, socioloog en sinds 2021 gemeentesecretaris van gemeente Gouda. De serie wordt op zondag 21 april afgesloten door bestuurskundige & museoloog Mireille Pondman. 

Eerder ging tuinman, schrijver en columnist Jan Graafland voor. De Goudse Preek van de Leek is een initiatief van de Federatie Gouda, een vrijzinnige geloofsgemeenschap die haar inspiratie vindt daar waar christendom, compassie en cultuur elkaar raken. Dit jaar bestaat de Federatie 50 jaar. Dit jubileum is een mooie gelegenheid om opnieuw Gouwenaars uit te nodigen de kansel te betreden en het publiek te verrassen, ontroeren, aan het denken te zetten, aldus de organisatie. 

De Preek van de Leek begint om 16.00 uur in de Sint-Joostkapel (Lage Gouwe 134) en duurt ongeveer een uur. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet nodig.

Meer informatie, ook over het jubileumjaar van de Federatie, is te vinden op www.federatiegouda.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15