Wethouder Michel Klijmij – van der Laan overhandigde de truien op 6 februari aan Karin Huizer, de coördinator van de kledingbank. .
Wethouder Michel Klijmij – van der Laan overhandigde de truien op 6 februari aan Karin Huizer, de coördinator van de kledingbank. . Foto: Aangeleverd

Warme-Truienactie: 22 truien voor cliënten van de Non-foodbank

Nieuws 536 keer gelezen

GOUDA • Tweeëntwintig warme truien werden ingezameld en liggen nu in de gratis kledingwinkel van de Non-foodbank Gouda. Het resultaat van een mooie actie voor cliënten met een kleine beurs door medewerkers van de gemeente Gouda. Wethouder Michel Klijmij – van der Laan overhandigde de truien op 6 februari aan Karin Huizer, de coördinator van de kledingbank.

Medewerkers deden mee aan de zeventiende editie van de landelijke ‘Warme Truiendag’ op 2 februari, waarbij ze werden uitgedaagd een warme trui aan te trekken en de verwarming een tandje lager te zetten. Dit inspireerde de medewerkers om ook zelf warme truien te schenken aan de Non-foodbank. Hierdoor is er nu extra aanbod aan warme truien beschikbaar voor cliënten in de gratis kledingwinkel.

Karin runt samen met haar team de gratis kledingbank. ‘We sorteren kleding voordat het in de winkel komt steeds zorgvuldig op kwaliteit. Gastvrouwen adviseren en begeleiden de cliënten in de winkel. Cliënten kunnen vier keer per jaar gratis kleding en schoenen uitkiezen voor het hele gezin’, vertelt ze. 

De Non-foodbank
Cliënten mogen vier keer per jaar gratis kleding en schoenen uitkiezen voor het hele gezin. De kledingvoorraad wordt steeds aangepast aan het seizoen. Naast de kledingwinkel draait de Non-foodbank Gouda e.o. met zo’n 40 vrijwilligers verschillende andere afdelingen met een breed assortiment voor de basisinrichting van een huis met meubels, gordijnen, lampen, huishoudelijke/keukenartikelen, linnengoed, accessoires en een fietsenbank. Ook is er een afdeling met babyspullen en last but not least zorgen medewerkers van de logistieke afdeling voor bezorgen en ophalen van grote meubelen en het legen van kledingcontainers. Ook is er een team magazijn- en afdelingsmedewerkers en gastvrouwen die alles tiptop op orde houden. Kortom een geoliede machine waar vrijwilligers met veel plezier hun steentje bijdragen.

Doneren kan iedere dinsdag tussen 10.00 en 15.00 of iedere eerste zaterdag van de maand tussen 10.00 en 14.00. Grotere meubels kunnen worden opgehaald. Neem daarvoor contact op via aanbieden@nonfoodbankgouda.nl 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15