• Ainéé Kock.
• Ainéé Kock. Foto: Aangeleverd.
Advertorial

Ainée Kock Uitvaartzorg: met aandacht voor afscheid

Nieuws 332 keer gelezen

GOUDA • Voor Ainée Kock is iedere uitvaart uniek, want ze zorgt ervoor dat de nabestaanden alle ruimte hebben om de uitvaart naar eigen wensen vorm te geven. “Door de nodige zaken erachter goed te regelen, wil ik naast de nabestaanden staan bij het vormgeven van het afscheid.”

De zorg voor een goede uitvaart begint met aandacht: luisteren en observeren, signalen opvangen en meebewegen met de emoties.
“Ieder mens gaat anders om met een overlijden van een naaste, dus is voor mij iedere begeleiding van een uitvaart zaken goed en efficiënt te regelen, het overzicht te houden en aan te geven wat wel en niet mogelijk is. Bij de invulling van het afscheid speel ik de rol die de nabestaanden prettig vinden.”

Iedereen betrekken
De juiste aandacht voor iedere nabestaande bij een overlijden heeft ze ontwikkeld in de ruim twintig jaar dat ze werkte met mensen met een verstandelijke beperking. “Daar hadden we regelmatig te maken met een overlijden van een cliënt.”

“Ik was dan de spil tussen de familie en de uitvaartverzorger. Maar ik was er ook voor de medebewoners, voor wie de overledene meer was dan een huisgenoot. Zij én de familie moesten op hun manier betrokken zijn bij de uitvaart. Ik merkte dat me dat goed ligt. Het werk als uitvaartbegeleider past me dan ook op een heel natuurlijke wijze.”

De tijd nemen
Naast dat er bij een uitvaart veel geregeld moet worden, is er een aantal uitgangspunten die ze altijd aanhoudt. “Ik adviseer in de eerste momenten na een overlijden vooral even de tijd te nemen met elkaar, voordat er begonnen wordt met het regelen van het afscheid.”

Stap voor stap
“We gaan rustig met elkaar zitten om alles stap voor stap door te nemen. Zo bespreken we met elkaar hoe het afscheid er het beste uit kan zien en wat er daarvoor geregeld moet worden. Ik houd de regie en breng zo rust in het proces, zodat de nabestaanden uiteindelijk op een persoonlijke wijze afscheid kunnen nemen, op de manier die hen past.”

Ainée Kock Uitvaartzorg
Wethouder Venteweg 184, Gouda.
T: 06-52710116.
E: info@aineekockuitvaartzorg.nl.
W: www.aineekockuitvaartzorg.nl
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15