Afbeelding
Foto: Onsight Media

Nieuw muziekfestival in Gouda op zaterdag 6 juli: Undercover Festival

Nieuws 1.726 keer gelezen

GOUDA •  Liefhebbers van nostalgische popmuziek kunnen uitkijken naar een nieuw festival. Tijdens Undercover Festival Gouda worden de succesvolle ‘Undercoversessies’ naar GOUDasfalt gehaald. 

Met een eigen podium op Zwarte Cross en optredens door het hele land zijn de Undercoversessies een landelijk begrip. De muzikanten die meedoen zitten voor het overgrote deel in Nederlandse bands zoals De Staat, Krezip, The Analogues en Van Dik Hout. Ze vormen gelegenheidsbands om hun muzikale helden te eren. Op zaterdag 6 juli komen de Undercoversessies van The Rolling Stones, Golden Earring, ABBA, Doe Maar en Creedence Clearwater Revival naar het nieuwe festival.

Wie wel eens op Zwarte Cross is geweest heeft het vast en zeker gezien: De Undercovertent. Al veertien jaar spelen topmuzikanten uit de Nederlandse muziekscene hier de nummers van hun favoriete artiesten. Vorig jaar stonden de Undercoversessies van onder andere Bruce Springsteen, Oasis, Supertramp, David Bowie en Pink Floyd in de tent.

Concept sloeg direct aan
Naast Zwarte Cross spelen de bands op een aantal vaste plaatsen in het land, zoals De Hip in Deventer, De Bosuil in Weert en The Shack in Oude Meer. Sinds 2022 is De Theaterbakkerij in Gouda aan de locaties toegevoegd. Ook hier sloeg het concept direct aan. Dit was reden genoeg voor een outdoor festival op het industriële GOUDasfalt-terrein.

Bezoekers van het muziekfestival kunnen een uitgebreid programma verwachten. Om half twee s’middags start de Creedence Clearwater Revival Undercoversessie en om elf uur s’avonds gooit de ABBA Undercoversessie het festival in het slot. Daartussen komen de sessies van Doe Maar, The Rolling Stones en Golden Earring voorbij. Ook kan er gedanst worden in de silent disco met 70’s, 80’s en 90’s muziek. 

Kijk hier voor meer informatie en tickets. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15