Restaurant de Kleischuur is als nieuwkomer opgenomen in restaurantgids Gault&Millau.
Restaurant de Kleischuur is als nieuwkomer opgenomen in restaurantgids Gault&Millau. Foto: Aangeleverd

De Kleischuur nieuwkomer Gault&Millau

Nieuws 670 keer gelezen

GOUDA • Restaurant de Kleischuur is als nieuwkomer opgenomen in restaurantgids Gault&Millau. De nieuwste editie van de gids werd op maandag 5 februari gepresenteerd. ‘Echt heel tof, een hele eer’, zegt eigenaar Marleen Swagemakers.

Gault&Millau brengt, net als de Michelin, elk jaar een nieuwe gids uit met daarin de beste restaurants. Het verschil met Michelin: de restaurants krijgen punten in plaats van sterren. Beginnend bij 10 en dan steeds hoger tot de 20. De Kleischuur kreeg als nieuwkomer 12 punten. 

‘In een voormalige opslagschuur van Gouds aardewerk aan het water van de Turfsingel kookt chef Freek van der Vlist met respect voor dier en milieu, desgevraagd ook vegan’, staat onder andere in het juryrapport. 

Een mondvol
‘De ambiance is knus en ongedwongen. Overal staan potten met gefermenteerde knollen, kolen en schillen. Hier krijgt de gast bijvoorbeeld terrine van tong met gerookte spliterwtenmiso geserveerd met daarop dungesneden perzik met mousse van pompoen, Nederlandse Madame Jeanette peper, poeder van verveine en van rabarberwortelolie.’ Een mondvol en een nieuw adres in onze gids, besluit de jury.

Punten behouden
De ontwikkelingen blijven niet stilstaan, vertelt Swagemakers. ‘Met Freek en onze nieuw manager Bart Reinders lukt het om ons steeds verder te professionaliseren. We moeten natuurlijk ons punten behouden’, besluit ze.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15