De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op 22 juni plaats in de Goudse Museumhaven.
De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op 22 juni plaats in de Goudse Museumhaven. Foto: Jan van den Berg

Tweede editie Swim to Fight Cancer op 22 juni

Nieuws 490 keer gelezen

GOUDA • De tweede editie van Swim to Fight Cancer Gouda vindt op 22 juni plaats in de Goudse Museumhaven. Deelnemers, jong en oud, kunnen meedoen om samen met hun sponsors geld op te halen voor de stichting Fight cancer en een project van Het Groene Hart ziekenhuis. Meezwemmen kan op drie afstanden: 500 meter voor kinderen vanaf 10 jaar, en 1000 of 2500 meter voor jongeren vanaf 16 jaar en volwassenen.

De inschrijving is open vanaf 12 februari a.s. Meezwemmen kan als individu, maar het is ook mogelijk om in te schrijven als bedrijfsteam of als team samen met familie en vrienden. Meedoen als vrijwilliger kan ook. De organisatie zoekt nog vrijwilligers voor diverse taken tijdens het evenement. Alles over inschrijven als deelnemer of vrijwilliger en doneren is te vinden op de website swimtofightcancer.nl/gouda. 

Geld ophalen
Op 2 juli vorig jaar vond de eerste editie van Swim to Fight Cancer Gouda plaats. Toen sprongen 157 deelnemers, ieder met hun eigen motivatie, het water van de Museumhaven in om zwemmend geld op te halen voor diverse baanbrekende kankeronderzoeken.

Er werd een bedrag van ruim €108.000 euro opgehaald. Deelnemers waren erg enthousiast over de unieke zwemroute in het water van de Museumhaven, Turf- en Kattensingel. De route gaat langs de oude kaarsenfabriek, de Kleischuur, de Garenspinnerij, oude kaaspakhuizen en monumentale schepen en onder eeuwenoude bruggen door. Veel deelnemers kijken uit naar de tweede editie.

Fight Cancer en onderzoek
Stichting Fight cancer is een landelijke stichting die zorgt dat de donaties ten goede komen aan wetenschappelijk (door KWF goedgekeurd) kankeronderzoek, uitgevoerd door jonge onderzoekers in Nederland. Een deel van de opbrengst wordt lokaal besteed. De organisatie van Swim to Fight Cancer Gouda is in overleg met de afdeling Oncologie van het Groene Hart Ziekenhuis om te bepalen voor welk project dit jaar wordt gezwommen.  

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15