Extinction Rebellion Gouda heeft vanmiddag een 'dodenmars' gelopen voor het Huis van de Stad.
Extinction Rebellion Gouda heeft vanmiddag een 'dodenmars' gelopen voor het Huis van de Stad. Foto: MediaTV

Extinction Rebellion Gouda loopt dodenmars voor Huis van de Stad

Nieuws 854 keer gelezen

GOUDA • Extinction Rebellion Gouda heeft vanmiddag een ‘dodenmars’ gelopen voor het Huis van de Stad. Tijdens het afgaan van het luchtalarm vielen zij voor dood neer op de grond. Daarna liep de groep een rondje voor het stadhuis met een doodskist met daarop een wereldbol. Met de actie vraagt de groep aandacht voor het klimaat. XR Gouda wil dat de gemeente de Klimaatnoodtoestand uitroept.

‘We stevenen af op een opwarming van niet 1,5 maar 3 graden, tegen het einde van deze eeuw. Dit betekent dat de peuters en kleuters van nu ongekende klimaatscenario’s te wachten staan’, schrijft de actiegroep.

Iedere eerste maandag van de maand verzamelt de groep voor het Huis van de Stad, om daar tijdens het afgaan van het luchtalarm een ‘die in’ uit te voeren. Dit betekent dat ze enkele minuten voor dood op de grond liggen. Dit keer werd de actie uitgebreid met een dodenmars. 

‘De Nederlandse bevolking koos op 22 november in grote getale voor een politieke partij die alle klimaatmaatregelen wil afschaffen. Voor de rebellen van Extinction Rebellion is dit onvoorstelbaar en het maakt des te meer duidelijk hoe belangrijk het is dat de Gemeente Gouda de Klimaatnoodtoestand uitroept’, schrijft de groep.

Eerder droegen zij de doodskist tijdens een klimaatmars op 12 november en op zaterdag 25 november tijdens een actie in ‘s-Hertogenbosch.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Gerrit Schinkel schrijft wekelijks een sportcolumn voor het Kontakt - Goudse Post.
Column: Krokusvakantie Nieuws 19 feb, 15:15
• Voor Theater na de Dam zoeken de organisaties verhalen en jongeren.
De Goudse Schouwburg en Jeugdtheaterhuis Gouda zoeken Goudse spelers en Tweede Wereldoorlog-verhalen Nieuws 19 feb, 10:54
• Ella Kreuzen (24) voerde het nagesprek van de voorstelling 'Mensen Zoals Jij'.
Goudse jongere Ella Kreuzen (24) getraind tot gespreksleider in de Goudse Schouwburg Nieuws 19 feb, 10:15