• De Warme Wintermarkt keert op zondag 10 december terug op GOUDasfalt.
• De Warme Wintermarkt keert op zondag 10 december terug op GOUDasfalt. Foto: Aangeleverd

Knusse Warme Wintermarkt keert terug op GOUDasfalt

Nieuws 774 keer gelezen

GOUDA • De Warme Wintermarkt keert op zondag 10 december van 11:00 tot 17:00 uur terug op GOUDasfalt. Alles wat uniek, lokaal, handgemaakt en vintage is, staat op deze knusse markt bovenaan het verlanglijstje. Naast heel veel cadeaus, vinden bezoekers er winterse lekkernijen, warme choco, glühwein, live (kerst)muziek en vuurtjes om op te warmen. Ook de Kadoruilmuur keert terug. Hier kunnen bezoekers ongegeneerd dat ene minder leuke Sinterklaascadeau omruilen voor een leuk(er) kerstgeschenk.

Ruim dertig kramen worden deze zondag gevuld met unieke producten uit Gouda en daarbuiten. Van warme wollen sokken tot handgemaakt glaswerk, van vintage wintertruien tot natuurlijke kaarsen, van kleine kunstwerkjes tot handgebreide wanten, van cranberries tot schapenvachten. Echt voor iedereen is er een passend cadeau te vinden.

Winterse lekkernijen en live kerstmuziek
Naast leuke geschenken zijn er winterse lekkernijen en is er live (kerst)muziek. Er is erwtensoep, warme choco en glühwein. Ook zijn er oliebollen, poffertjes, lokaal gebrouwen bieren en bijzondere wijnen van kleine wijnboeren uit Europa. Popkoor Flexible Sound en muzikale troubadour Henk Smit treden ondertussen op. 

Kerstmannen op de motor
Niet alleen de Kadoruilmuur keert terug dit jaar, ook de Santa Biker & Trikers komen weer langs. In de middag eindigen tientallen kerstmannen en -vrouwen op ronkende motoren hun kerstrit op GOUDasfalt. Met de rit en donaties ter plekke halen ze geld op voor Villa ExpertCare in Rijswijk. Hier krijgen ernstig zieke kinderen de intensieve dagelijkse zorg die ze zo hard nodig hebben. Heel specifiek gaat de opbrengst naar de aanschaf van een rolstoelbakfiets, een cadeau dat de kinderen op hun verlanglijst hebben staan. 

Bereikbaarheid
Pak je goed in en kom lekker met de fiets of loop vanuit de binnenstad en vaar het laatste stukje vanaf de Veerstal met het pontje over, dit kost 1 euro per persoon. Op GOUDasfalt zelf is slechts een beperkt aantal betaalde parkeerplaatsen beschikbaar. Op zondag is parkeren in de rest van Gouda gratis.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app