De Oude Begraafplaats Gouda staat stil bij kinderen die zijn overleden tijdens WereldLichtjesDag.
De Oude Begraafplaats Gouda staat stil bij kinderen die zijn overleden tijdens WereldLichtjesDag. Foto: Esther Malmberg

WereldLichtjesDag georganiseerd op Oude Begraafplaats

Nieuws 454 keer gelezen

GOUDA • WereldLichtjesDag wordt op zondagavond 10 december georganiseerd op de Oude Begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat in de wijk Korte Akkeren. 

Op WereldLichtjesDag wordt wereldwijd stilgestaan bij kinderen die zijn overleden. In Gouda is er een bijeenkomst op de monumentale Oude Begraafplaats, die op deze avond sfeervol verlicht zal worden met kaarsen. De bijeenkomst start om 19.00 en iedereen die zich betrokken voelt is welkom. Bezoekers kunnen een foto meenemen van een dierbare. 

Tijdens de bijeenkomst worden de namen genoemd van de overleden kinderen, wordt er een gedicht voorgedragen door Dichter van Dienst Corie Grootendorst en is er muziek. Na afloop is er ruimte om na te praten.

Niet alleen 
‘Om 19.00 steken over de hele wereld mensen kaarsjes aan ter nagedachtenis aan overleden kinderen die om welke reden dan ook en op welke leeftijd dan ook zijn overleden. De wereld wordt zo even letterlijk wat lichter voor mensen die een kind verloren hebben en daarnaast is er het besef dat je niet alleen bent met je verdriet’ vertelt Josche Ouwerkerk, een van de organisatoren.

‘Wij vinden het erg bijzonder dat WereldLichtjesDag op deze plek wordt georganiseerd dit jaar. Op onze begraafplaats liggen veel kinderen begraven. De Stichting Oude Begraafplaats besloot voor deze kinderen een monument op te richten. In 2011 is dit monument onthuld en staat op het veld tegenover het baarhuisje’, aldus Piet Streng namens het bestuur. 

Gratis te bezoeken
WereldlichtjesDag bestaat sinds 1997 en is in 2006 in Nederland geïntroduceerd. Inmiddels doen in Nederland jaarlijks meer dan 100 locaties mee. De bijeenkomst in Gouda is voor iedereen gratis te bezoeken op zondag 10 december, op de Oude Begraafplaats aan de Prins Hendrikstraat nummer 3.

De inloop is vanaf 18.30u en de avond start om 19.00u. De bijeenkomst duurt ongeveer een uur en is een samenwerking tussen Josche Ouwerkerk (Solace Uitvaartbegeleiding Gouda), Ingrid Verkleij-van Vuuren (Accept Counselling) en de Stichting Oude Begraafplaats Gouda.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app