De Slim Melden App voor Gouda wordt uitgebreid met een optie om straatintimidatie makkelijk te melden.
De Slim Melden App voor Gouda wordt uitgebreid met een optie om straatintimidatie makkelijk te melden. Archief

Slim Melden-app wordt uitgebreid met optie om straatintimidatie te melden

Nieuws 429 keer gelezen

GOUDA • De Slim Melden App voor Gouda wordt uitgebreid met een optie om straatintimidatie makkelijk te melden. Dit is een tijdelijke oplossing, vooruitlopend op de komst van een toegankelijk landelijk meldpunt. Met de uitbreiding wil Gouda meer zicht krijgen op plaatsen en tijdstippen waar straatintimidatie wordt ervaren. 

In september nam de raad een motie aan voor zo’n tijdelijk meldpunt. Daar maakt het college nu werk van. Iedereen moet veilig op straat kunnen zijn zonder geïntimideerd te worden of daar angst voor te hebben, schrijft het college. 

Overlast
In de ‘Slim melden app’ wordt daarom een extra meldoptie voor straatintimidatie toegevoegd. Onder de categorie Overlast wordt de mogelijkheid gecreëerd om melding te maken van straatintimidatie. Vervolgens wordt de melding in behandeling genomen. In het geval van straatintimidatie betekent dit dat de zaak en locatie worden geregistreerd en de melding vervolgens afgehandeld wordt. 

De melder ontvangt na de melding een mail met verwijzing naar Slachtofferhulp Nederland, Stichting Inclusie en Discriminatiebestrijding (iDb), Centrum Seksueel Geweld en een beschrijving van hoe hij of zij aangifte kan doen bij de politie.

Hotspot
Als er sprake is van een locatie waar regelmatig mensen op straat geïntimideerd worden, kan van deze locatie een zogenaamde hotspot gemaakt worden. Dat betekent dat de toezichthouders een melding krijgen om op een hotspot extra alert te zijn en deze zo nodig vaker te bezoeken.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app