• Wandelaars tijdens de vierdaagse.
• Wandelaars tijdens de vierdaagse. Foto: RFG Fotografie

Vandaag begint de avondvierdaagse: dit is het programma

Nieuws 3.429 keer gelezen

GOUDA  • Vier dagen lang feest: de avondvierdaagse komt eraan. Met een andere opzet, want iedereen kan dit jaar meedoen. De vierdaagse start op dinsdag 23 mei met een feestelijke opening op Klein Amerika. Het evenement duurt tot en met 26 mei. 

Het is, naast 2022, meer dan 20 jaar geleden dat de avondvierdaagse zo groots werd aangepakt. Iedere dag starten de wandelaars om 18.15 met lopen. Ook voor toeschouwers is er genoeg te beleven. Vier dagen lang zal de stad in het teken van de vierdaagse staan, met iedere dag muziek. Met vrijdag als hoogtepunt: verspreid over de hele binnenstad zullen muzikanten optreden.

Het programma

Dinsdag
De vierdaagse wordt op dinsdag 23 mei om 18.15 feestelijk geopend op Klein Amerika, door Michiel Bunnik, wethouder sport. Van 19.30 tot 20.00 is er feest met de Boerenkapel Celebrations en Cheese experience bij de Ronssehof. Vanaf 18.15 starten de wandelaars vanaf Klein Amerika. Lopers van de de 10 en 15 kilometer lopen door Waddinxveen.

Woensdag
Om 18.15 starten de wandelaars, de route loopt langs de Reeuwijkse Plassen. Om 19.00 deelt van den Berg Stroopwafels eten en drinken uit aan de Rentmeesterslag 60. Ook het Boerenkapel de Blaasknarren is aanwezig.
Van 19.15 tot 20.00 is er voor de bewoners van de Savelberghof muziek van Harmonie de Pionier. De wandelaars van 10 en 15 kilometer lopen langs de Reeuwijkse plassen.

Donderdag
Deze dag start om 19.00 met muziek van de Vlisterzangers bij bewoners van de Irishof. Jumbo deelt vanaf 19.00 op de Jaap Edenlaan fruit uit met Feestkapel de Waaghalzen. De wandelaars lopen naar Haastrecht en Stolwijk.

Vrijdag
Om 18.15 speelt Feestkapel de Waaghalzen bij het start van de wandeling aan Klein Amerika. De intocht start om 19.45 vanaf de Guldenbrug.

Muziek
Vanaf 19.45 is er muziek op diverse punten in de stad: het Vrijheidsorkest van Cultuurhuis Garenspinnerij speelt op het Erasmusplein, op de Raam speelt Showkorps Harpe Davids Zoetermeer en in de Gouwekerk zingen de De Vlister Zangers.

Op de Hoge Gouwe/Westhaven speelt Showkorps jong Excelsior Delft, aan de Wijdstraat/Markt het Feestkapel de Blaasbalge uit Leidschendam. 

In de Waag is Gouda’s Harmonie de Pionier te horen, aan de Korte/Lange Tiendeweg speelt Dweilorkest Wildebrazz en aan de Lange Tiendeweg/Rozendaal speelt Drumfanfare DKV uit Nieuwerkerk aan den IJssel.

Kijk hier voor meer informatie en de routes.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie