Vlnr: Teus de Kruijf, Peter Boersma, Christien Luk, Mathieu Dekker, Marco Luk.
Vlnr: Teus de Kruijf, Peter Boersma, Christien Luk, Mathieu Dekker, Marco Luk. Foto: Hester Hage

Strips op de Markt viert verjaardag: op 7 mei voor de 15e keer op de Markt

Nieuws 966 keer gelezen

GOUDA • Strips op de Markt staat dit jaar voor de 15e keer op de Markt. Op zondag 7 mei kunnen stripliefhebbers en -verzamelaars het Goudse stripevenement weer bezoeken. 

De kramen zullen zoals vanouds weer om het Stadhuis staan. Met dit jaar een recordaantal standhouders, weet Teus, een van de organisatoren, te vertellen: ‘Er staan dit jaar meer dan 100 handelaren en winkeliers. We groeien ieder jaar.’

Naast de kraampjes, is er voor de bezoekers genoeg te doen. Hoogtepunten van dit jaar zijn de hoofdgast Evert Kwok (het duo Eelke de Blouw en Tjarko Evenboer). Zij vertolken met hun humoristische en soms onnavolgbare cartoons, waarin altijd een banaan in terugkomt, de hoofdrol. Ook wordt tijdens deze editie het debuutalbum van de Goudse stripmaker Richard Raaphorst gepresenteerd: Worst Case Scenario. Hier verschijnt een beursuitgave van. 

Op de beurs zijn een aantal bijzondere uitgaven te krijgen. Bijvoorbeeld de beursuitgave van de strip ‘Van 9 tot 5’ van Dirk van de Wiel, een preview van het vervolg op de strip ‘Het beest is los’ van de Belgische stripauteur Marc Verhaegen en een bundeling van de columns van Dick Matena, in een speciale uitgave getiteld: ‘Nu ik er nog ben’. 

De tekenaars bevinden zich die dag zowel in de Burgerhal van het Stadhuis als buiten op de Markt. ‘Onder andere Romano Molenaar, Robert van der Kroft en Dick Matena zijn aanwezig,’ vertelt Teus. Zij voorzien hun boeken van een handtekening of tekening. Ook wordt er tekenwerk geveild, dit zal halverwege de middag gebeuren. Op de kavellijst staan klassieke strips, maar ook recente uitgaven. 

Ook aan de bierliefhebber is gedacht: dit jaar zijn er maar liefst twee soorten Gouds Stripbier. Het stripbier wordt ieder jaar speciaal gebrouwen voor het evenement, en voorzien van een origineel etiket, ontworpen door een striptekenaar. Dit jaar wordt een van de etiketten getekend door de hoofdgasten Evert Kwok en Marc Verhaegen. 

Verder vrolijken The Dutch Lucky Luke en Geronimo Stilton het evenement op, daar kunnen bezoekers mee op de foto. 

Het evenement is op 7 mei van 10.00 en 17.00 te bezoeken. De toegang is gratis. Aan de eerste 100 gasten wordt door David’s Gelato een gratis bananenijsje weggegeven.

Kijk hier voor alle informatie over het evenement.

Hester Hage

Hester Hage is journalist (en redactiecoördinator) van Het Kontakt - Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app