<p>&bull; Projectleider Wouter de Graaf (l) geeft uitleg over het omvangrijke project</p>

• Projectleider Wouter de Graaf (l) geeft uitleg over het omvangrijke project

(Foto: Marianka Peters)

Zuidelijk Stationsgebied bijna klaar

  •   keer gelezen   Nieuws

GOUDA - Het zuiidelijk stationsgebied is het paradepaardje van wethouder Hilde Niezen. In één keer afrekenen met de fietsenovelast, het creëren van een aangenaam  verblijfsklimaat en een sfeervol entree van de stad,


Daarnaast worden innovatieve maatregelen toegepast op het gebied van duurzaamheid. De herinrichting van het zuidelijk stationsgebied nadert zijn voltooiïng. Reden voor de Gedeputeerde mobiliteit van de provincie Zuid Holland, Frederik Zevenbergen, om afgelopen vrijdag eens een kijkje te komen nemen. De rondleiding werd verzorgd door Prorail voor alle partners in dit project, onder leiding van Wouter de Graaf, projectleider namens de Gemeente Gouda. De Gedeputeerde Zevenberg gaf nog eens het belang aan van de goede samenwerking met alle partners aan. Hij was zichtbaar onder de indruk van het project, waarbij er bewust is gekozen om het project in fasen uit te voeren om het reguliere verkeer zo goed mogelijk doorgang te laten vinden.
Het oostelijk deel, met het nieuwe busstation is inmiddels gereed en geeft een goed beeld van de ruimtelijkheid. Tijdens de rondleiding benadrukte wethouder Hilde Niezen nog eens dat het project alleen maar kon doorgaan als de twee oude platanen behouden zouden blijven. Er is zelfs groen omheen geplant. Ook werd stil gestaan bij de grote waterbuffering onder het Stationsplein, dat momenteel wordt aangelegd.

Tevens wordt de laatste hand gelegd aan de westelijke fietsenstalling, ook een gratis stalling over twee lagen voor in totaal 600 stallingsplekken, die in tegenstelling tot de oostelijke fietsenstalling, over een aparte ruimte beschikt voor bromfietsen en scooters, bakfietsen en fietsen met kinderzitjes. Deze fietsenstalling gaat binnenkort open. Daarnaast is er nog een fietsenkelder: een bewaakte stalling met ca. 800 plekken, Het slotakkoord is voor de stationhal, die wordt vernieuwd. Aan de buitengevel met de bogen met de beelden verandert niets.

Vanwege de werkzaamheden is het van Bergen IJzendoornpark tot medio december afgesloten vanaf de Crabethstraat tot het Lombokterrein. Het Stationsplein blijft alleen toegankelijk voor voetgangers. Het riool wordt vervangen en er komen nieuwe inrichtingselementen, zoals (aanwijs)borden en prullenbakken.
Vorige week zijn de werkzaamheden begonnen aan de kruising Crabethstraat-Stationsplein, waardoor de Crabethstraat vanaf die periode doodlopend is. Vóór Gouda750 moet het project zijn afgerond.

Marianka Peters

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier