<p>Twee jaar geleden leek de aanpak van de A20 zo goed als zeker in 2021 te starten</p>

Twee jaar geleden leek de aanpak van de A20 zo goed als zeker in 2021 te starten

(Foto:Marianka Peters)

Versnelde verbreding A20 gecanceld

  •   keer gelezen   Nieuws

GOUDA - Toeval of niet. Op de dag dat minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat haar ontslag neemt, wordt bekend dat de versnelling van de verbreding van de A20 niet doorgaat. Gemeeenten krijgen hun bijdrage terugbetaald.


Door Marianka Peters

Vol goede moed ondertekenden de gemeente Waddinxveen, Zuidplas en Gouda, het waterschap en de provincie Zuid Holland op 11 maart 2019 een overeenkomst om de A20 tussen Nieuwerkerk aan den IJssel en Knooppunt Gouda versneld te verbreden. De A20 tussen Nieuwerkerk aan de IJssel en Gouda wordt verbreed tot twee keer drie rijstroken, er komt een vijfde rijstrook in het Gouwe Aquaduct. die weliswaar ten koste van de vluchtstrook gaat, maar ervoor zorgt dat de flessenhals bij Nieuwerkerk aan de IJssel verdwijnt. Bovendien zou de aanpak versneld worden uitgevoerd en de eerste schop niet in 2023, maar nog dit jaar de grond ingaan.

Aan deze versnelde aanpak hing wel een prijskaartje voor de deelnemende gemeenten van in totaal 150.000 euro.  De beoogde versnellng kan niet worden gerealiseerd, omdat er geen inschrijvingen van ingenieursdiensten in het kader van de aanbesteding zijn ontvangen. Daardoor vervalt de versnelling en daarmee verband houdende voorschotten die door de deelnemende gemeenten zijn betaald. Voor Gouda betekent dit dat de gemeente de inleg van 50.000 euro teruggestort krijgt. Ook vervalt de subsidieaanvraag aan de provincie van 850.000 euro.

Volgens planning zullen de werkzaamheden pas in 2023 beginnen. De ingreep wordt geraamd op 124 miljoen euro.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier