<p>Een Dierenbuddy kan het verschil maken.</p>

Een Dierenbuddy kan het verschil maken.

(Foto: PR)

Een Dierenbuddy als redder in nood

  •   keer gelezen   Human Interest

GOUDA • Stel dat je door ziekte je hondje niet zelf kan uitlaten  of de kattenbak niet kunt verschonen. Dan kan een Dierenbuddy uitkomst bieden.


De Dierenbuddy is een project van de Dierenbescherming, dat al in tal van steden met succes draait en sinds 1 april ook in Gouda. Het doel is om met behulp van vrijwilligers, te voorkomen dat ouderen en chronisch zieken, die niet meer volledig voor hun huisdier kunnen zorgen, te helpen. De hulp is gratis maar wel bedoeld voor mensen met een beperkt budget en een beperkt sociaal netwerk. Mensen die dus bijna geen beroep kunnen doen op hulp van familie of vrienden. “Dit alles om te voorkomen dat ze afscheid moeten nemen van hun geliefde huisdier, want juist voor deze doelgroep is een huisdier heel belangrijk,” steit Nel van Wijngaarden, die samen met Jolien Verheul de coördinatie op zich neemt. “Ze voelen zich minder alleen en krijgen en hebben aandacht van hun huisdier dat voor hen voelt als een maatje. Met de hulp van een dierenbuddy voorkomen we dus ook eenzaamheid en dierenleed.” 

Wat kan een dierenbuddy zoal doen: hond uitlaten, kattenbak verschonen, konijnen, vogels, vissen verzorgen En dat kan dagelijks gebeuren, maar ook 1 maal per week. . De aanmeldingen komen bij Jolien of bij Nel terecht. “Ze worden dan uitgenodigd voor een intakegesprek met éen van ons. En wij gaan kijken of ze geschikt zijn om als buddy ingezet te worden.” De coordinatoren leggen huisbezoeken af bij mensen die hulp vragen en zetten daar de juiste vrijwilligers voor in Maar ze kunnen de vraag nauwelijks aan. ‘’Wij hebben zo’n 30 vrijwilligers, maar daar redden we het niet mee. We zitten erg verlegen om vrijwilligers,” stelt Nel. 

Een vrijwilliger kan zich aanmelden via de site van de Dierenbescherming of online zoeken op Dierenbuddy. Of bellen met 088 8113590 het nummer van de Dierenbescherming.

Marianka Peters
Ontvang 'm elke week gratis > Meer berichten
 

Agenda

Organiseert u een evenement?
Laat het ons weten!

Klik hier