Burgemeesters Klaas Broekens (l) en Jan Hein Boone (r) vlak voor vertrek met het Zes Sterrenstad Vliegtuig. Foto: Joop Dorst
Burgemeesters Klaas Broekens (l) en Jan Hein Boone (r) vlak voor vertrek met het Zes Sterrenstad Vliegtuig. Foto: Joop Dorst (Foto: JOOP DORST)

Oud burgemeesters van Gouda delen herinneringen

  Historie

Gouda - De redactie van de Goudse Post heeft oud-burgemeesters van Gouda gevraagd naar hun persoonlijke herinnering of ervaringen met de Goudse Post en die met de lezers te delen. Hierbij als eerste de bijdrage van Jan Hein Boone, burgemeester van Gouda van 1989 - 2001.

Allereerst natuurlijk mijn hartelijke felicitaties met deze mooie verjaardag. Plaatselijk nieuws is belangrijk zeker nu de regionale kranten het vaak laten afweten. Van 1989 tot 2001 mocht ik burgemeester zijn van de mooie stad Gouda. Vele malen haalde ik de kolommen van de krant. Joop Dorst als sterfotograaf en Pieter den Broeder zwijgzaam met pijp die aan de touwen trokken. 

Eén week de Goudse Post niet gehaald dan had je echt niet je best gedaan als burgemeester. Zelfs voor mijn aantreden heb ik samen met burgemeester Broekens in de Ceszna omgedoopt tot 'zes sterrenstad vliegtuig' Gouda van boven bekeken. 

Burgemeesters high in the sky kopte de Goudse Post. Ziek, zwak en misselijk maar bovenal een ware belevenis. Asgrauw met het papieren spuug zakje binnen handbereik mocht ik mijn belevenissen vertellen. De enige die monter de misere overzag was Klaas Broekens. Hij had ervaring met zeezeilen. Opgejaagd door een forse depressie en opdoemend wolkendek met bijpassende windstoten werd de trip volbracht. Het leverde mooie artikelen in de Goudse Post op met bijpassende foto's. "Dat is lekker vliegen," zei de piloot en volbloed Gouwenaar Karel Jansson, ooit Nederlands jongste verkeerspiloot. Hij loodste de c-349 over Gouda, swingde rond de Sint Janskerk en Goverwelle, de spoorbrug en maakte er een complete show van. Da's nou lekker vliegen," herhaalde hij. Een speelbal der elementen. Turbulentie noemen ze dat. Pieter den Broeder en ik waren blij weer op Zestienhoven te staan; Joop Dorst en Klaas Broekens hadden de tocht beter doorstaan. Het was zonder meer de roerigste vlieggeschiedenis van de Goudse Post. Broekens was in zijn nopjes van het avontuur.

Goudse Post
Meer berichten

Het lokale nieuws in uw mailbox ontvangen?

Aanmelden